EXCLUSIV De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Wasim Nazer: Este foarte important
De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Într-o societate aflată mereu în viteză, chiar și mesele sunt de multe ori consumate pe fugă. Dar care este efectul acestui obicei a explicat dr. Wasin Nazer, medic...
De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Este important să nu mâncăm pe fugă și să ne luăm timp să mestecăm și să savurăm hrana în mod corespunzător din mai multe motive. Dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, a explicat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola, ce trebuie să facem pentru a ne simți sătui și de ce nu este bine să mâncăm pe fugă sau chiar în timp ce privim la televizor.
”Dacă vorbim de o dietă, trebuie să împarți mesele în mai multe porții mai micuțe. Atunci când te așezi la masă nu o să mănânci o cantitate mare de mâncare. Este primul pas. Al doilea pas este să nu mănânci repede, să nu mănânci la televizor. Trebuie să mănânci foarte încet, să mesteci foarte bine.
De când ai început să mănânci până când te-ai săturat, durează 45 de minute. Dacă ne e foame rău de tot și am început să mâncăm mult, înainte să ajungem la 45 de minute, ni s-a umplut stomacul și ne-am săturat.
E important să nu mâncăm repede, să mâncăm încet, să nu mâncăm la televizor”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Salate - FOTO: Freepik
Ce trebuie să mâncăm
Dr. Wasim Nazer a explicat și ce trebuie să mâncăm pentru a ne simți sătui. Salatele și ciorbele oferă nu doar senzația de sațietate, ci și vitamine necesare funcționării organismului.
”Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem este să includem salate în meniul. Un bol mare de salată nu conține 150 de calorii. Un hamburger mic conține vreo 400 de calorii.
Supele, ciorbele ne satură. Au calorii puține și vitamine multe. Proteinele sunt foarte bune. Dacă nu îți place să mănânci carnea, poți mânca fasole, linte, conțin proteine și te ajută să te saturi.
Trebuie să evităm să mâncăm dulciuri și carbohidrați. Când mâncăm carbohidrați, acestea conțin foarte mult calorii. Când mâncăm foarte multe calorii, după 2 ore simți că ți-e foame. Scade zahărul din sânge și corpul îți cere să mai mănânci ceva dulce ca să ridici nivelul de zahăr din sânge.
Fluxul acesta va da senzația de foame. Dar, de fapt, nu ți-e foame”, a mai explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
EXCLUSIV Sindromul de coadă de cal. Dr. Dan Aurel Nica: simptomul urgent care îi rușinează pe pacienți
EXCLUSIV Apneea obstructivă în somn, factorul ascuns care îți compromite sănătatea respiratorie. Dr. Ela Bănică: Află prea târziu
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy
EXCLUSIV Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
EXCLUSIV HPV, vaccinul care salvează vieți. Asociația Mame pentru Mame cere drepturi sporite pentru adolescenți. Ana Măiță: Previi 6 tipuri de cancere
EXCLUSIV Congelarea ovocitelor, cheia fertilității după 35 de ani. Dr. Lucia Luchian: Procedură simplă
EXCLUSIV Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
EXCLUSIV Tratamentul oncologic, efecte negative. Ramona Schenker: Profund invalidante
EXCLUSIV Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
