EXCLUSIV De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Wasim Nazer: Este foarte important

De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Într-o societate aflată mereu în viteză, chiar și mesele sunt de multe ori consumate pe fugă. Dar care este efectul acestui obicei a explicat dr. Wasin Nazer, medic...
De ce nu e bine să mâncăm pe fugă. Este important să nu mâncăm pe fugă și să ne luăm timp să mestecăm și să savurăm hrana în mod corespunzător din mai multe motive. Dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, a explicat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola, ce trebuie să facem pentru a ne simți sătui și de ce nu este bine să mâncăm pe fugă sau chiar în timp ce privim la televizor.
”Dacă vorbim de o dietă, trebuie să împarți mesele în mai multe porții mai micuțe. Atunci când te așezi la masă nu o să mănânci o cantitate mare de mâncare. Este primul pas. Al doilea pas este să nu mănânci repede, să nu mănânci la televizor. Trebuie să mănânci foarte încet, să mesteci foarte bine.
De când ai început să mănânci până când te-ai săturat, durează 45 de minute. Dacă ne e foame rău de tot și am început să mâncăm mult, înainte să ajungem la 45 de minute, ni s-a umplut stomacul și ne-am săturat.
E important să nu mâncăm repede, să mâncăm încet, să nu mâncăm la televizor”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Salate - FOTO: Freepik
Ce trebuie să mâncăm
Dr. Wasim Nazer a explicat și ce trebuie să mâncăm pentru a ne simți sătui. Salatele și ciorbele oferă nu doar senzația de sațietate, ci și vitamine necesare funcționării organismului.
”Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem este să includem salate în meniul. Un bol mare de salată nu conține 150 de calorii. Un hamburger mic conține vreo 400 de calorii.
Supele, ciorbele ne satură. Au calorii puține și vitamine multe. Proteinele sunt foarte bune. Dacă nu îți place să mănânci carnea, poți mânca fasole, linte, conțin proteine și te ajută să te saturi.
Trebuie să evităm să mâncăm dulciuri și carbohidrați. Când mâncăm carbohidrați, acestea conțin foarte mult calorii. Când mâncăm foarte multe calorii, după 2 ore simți că ți-e foame. Scade zahărul din sânge și corpul îți cere să mai mănânci ceva dulce ca să ridici nivelul de zahăr din sânge.
Fluxul acesta va da senzația de foame. Dar, de fapt, nu ți-e foame”, a mai explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Când ar trebui să se adreseze un cuplu medicului specialist în infertilitate. Dr. Lucia Luchian: Foarte important
Transplantul hepatic: riscuri și recuperare. Dr. Dragoș Romanescu: Multă minuțiozitate. Pacientul transplantat e un pacient fragil
Urgențe urologice: semnele care cer intervenție imediată. Dr. Bogdan Pârlițeanu explică
Tratamentul oncologic cu rezultate maxime. Dr. Matei Bâră: Reducem toxicitatea
Tratamentul care înlocuiește terapiile toxice împotriva cancerului. Are precizie de milimetru.
Cum previi formarea pietrelor la rinichi cu un simplu obicei zilnic
Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
Când poți face a doua procedură FIV, dacă prima nu a ieșit. Lucia Luchian, vești bune pentru cupluri
Semnul banal dat de cârcei. Nu-i mai ignora! Atenție la picioarele reci, furnicături, durere când mergi
Listele de așteptare, barieră în accesul la tratamente. Levente Vass: Nu ar trebui să se întâmple
Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Testul simplu care pune diagnosticul de boală varicoasă
Anxietatea și depresia, combinație periculoasă în context oncologic. Psihiatrul, rol-cheie în tratament. Prof. dr. Adela Magdalena Ciobanu: Greu de tratat
Prevenția, investiția esențială pentru viitorul sănătății în România. Iulian Trandafir: Este o chestiune de educare a oamenilor
Sindromul de coadă de cal. Dr. Dan Aurel Nica: simptomul urgent care îi rușinează pe pacienți
Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Leziunile premaligne, tratamente post-excizie. Dr. Beatrice Anghel: Se alarmează
Oxigenul: leac sau pericol? Cum devine, paradoxal, armă împotriva bolilor grave
Chirurgia viitorului. Dr. Mugurel Bosînceanu, la Academia de Sănătate
Radioterapia de precizie, progrese. Dr. Matei Bâră: Control local al bolii. Reducerea efectelor adverse
Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.