Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile” zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă. Astăzi vorbim...
Nimic nu e interzis din bucatele tradiționale dacă ținem cont de cantitate și dacă le preparăm astfel încât să fie mai puțin grase și mai puțin greu de digerat - adică să nu fie grele la stomac.
Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, ne dă exemplu sarmalele. În Episodul 2 din rubrica specială Sfaturile nutriționistului, medicul ne-a explicat cum le preparăm astfel încât să fie dietetice și cum să le mâncăm astfel încât să nu ne îngrășăm.
„Tradiționale pentru Crăciun sunt sarmalele. În foi de varză, în foi de viță, ele au farmecul lor și, de fapt, reprezintă un aliment foarte echilibrat din punct de vedere nutritiv. Conțin atât proteine – carnea-, conțin carbohidrați – orezul-, precum și carbohidrații din varză care, de fapt, reprezintă o sursă foarte bună de fibre, și care ne aduc vitamina C și alți nutrienți benefici. Astfel încât, sarmalele, echilibrate – cum am spus – din punct de vedere nutritiv, în funcție de felul în care sunt gătite, pot reprezenta o bombă de calorii au pot reprezenta aproape un aliment dietetic", spune dr. Anca Hâncu.
Șmecheria ca să le faci dietetice e simplă
Dar cum le facem să fie dietetice, nu bombe pentru dietă? Medicul nutriționist spune că e foarte simplu. Le faci folosind anumite ingrediente!
„Carnea care se pune în sarmale, carne de porc – aș prefera să fie cotlet - și carne de pasăre sau chiar pot fi făcute numai din carne de pasăre. Orezul să fie într-o cantitate moderată. Apoi, varza murată, dacă este desărată, practic vom avea doar beneficiile date de fermentație și nu vom mai avea acea sare în exces, astfel încât consumul sărmăluțelor – 2-3 la o masă – va fi chiar o variantă dietetică pentru un stil de viață sănătos”, arată dr. Anca Hâncu.
Nutriționistul spune și că e foarte important să mâncăm o cantitate mai mare de varză fiartă, așa că atunci când umplem oala cu sarmale ar trebui să ne gândim ca cel puțin jumătate din ea să fie plină cu varză tăiată fin.
Orice gospodină, însă, va întreba instant „dar cum dăm gust sarmalelor din carne de pui, pentru că aceasta e o carne mai fadă?" Medicul nutriționist spune că e foarte simplu. Iată cum:
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!