Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Ce aliment îngrașă mai tare decât zahărul.
Mierea îngraşă mai mult decât zahărul, pentru că are nişte molecule pe care corpul nostru le absoarbe fără niciun consum energetic.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce mierea este o bombă calorică.
"Mierea ingrasa mai tare decat zaharul!
Desi este perceputa drept un produs cu valente exclusiv pozitive, in realitate mierea reprezinta o "capcana dulce". Dincolo de miturile legate de miere in ceea ce priveste sanatatea, as vrea sa va atrag atentia asupra impactului ei asupra siluetei.
Mierea este un dizaharid cu compozitie identică cu cea a zaharului, adica contine molecule de glucoza si fructoza. Daca in structura zaharului aceste molecule sunt legate intre ele, in cazul mierii ele sunt libere, prin urmare organismul nostru le absoarbe fara niciun consum energetic.
Cu alte cuvinte, daca pentru zahar e nevoie de un efort minim al metabolismului pentru a desface dizaharidele in monozaharide, in cazul mierii hidroliza dintre moleculele de glucoza si fructoza este deja facuta de albine.
Mierea este un produs cu putere de indulcire mai mare decat a zaharului, se absoarbe mai repede in sange si are un indice glicemic mai mare (105 fata de 90 pentru zahar). In consecinta, mierea declanseaza o descarcare mai mare de insulina din pancreas si ingrasa mai tare!!
Din punct de vedere energetic, comparate la greutate egala, mierea are mai putine calorii fata de zahar (3 cal/g fata de 4 cal/g). Insa diferenta e compensata din plin prin consistenta mierii: fiind foarte densa este mai grea, deci la volume egale va contine mai multe calorii.
Pentru ca este lichida, mierea ocupa mai putin spatiu fata de cristalele de zahar, asa ca trebuie considerata un "zahar topit".
- 1 lingurita zahar = 4-5 grame = 16-20 calorii
- 1 lingurita miere = 8-10 grame = 25-30 calorii
Avantajul mierii in raport cu zaharul este puterea mai mare de indulcire, prin urmare obtinem aceeasi intensitate a gustului dulce folosind o cantitate mai mica de produs. Deci, atentie, daca indulciti cu miere puneti un varf de lingurita ca echivalent pentru o lingurita de zahar!
1 masura de miere = 1,5 masuri zahar ca si putere de indulcire
Concluzia: prestigiul mierii in raport cu sanatatea nu are justificare cand e vorba de silueta. Mierea e un condiment, nu un aliment de baza si trebuie consumata cu masura, similar zaharului, strict pentru placerea gustului.", a dezvăluit medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.