Magneziul și Cromul, esențiale pentru gestionarea diabetului. Reduc glicemia
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Această bacterie poate declanșa diabetul de tip 2. O avem în organism.
Un studiu recent publicat în revista Nature a relevat că anumite bacterii intestinale și virusuri pot crește semnificativ riscul de diabet de tip 2 în rândul adulților din întreaga lume care suferă de această afecțiune. Aproximativ 98% dintre cei aproximativ 530 de milioane de adulți cu diabet prezintă diabet de tip 2, o condiție în care organismul devine rezistent la insulină, necesară pentru metabolizarea glucozei din sânge.
Factori precum vârsta, istoricul familial, etnia, dar și factori de risc modificabili cum ar fi obezitatea și stilul de viață sedentar joacă un rol crucial în dezvoltarea diabetului de tip 2. Recent, cercetătorii au început să exploreze microbiomul intestinal ca posibilă legătură cu riscul crescut de diabet de tip 2.
Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au identificat tulpini specifice de bacterii și virusuri care provoacă modificări funcționale în microbiomul intestinal, asociate cu un risc crescut de diabet de tip 2. Studiul, publicat în Nature Medicine, subliniază importanța acestor descoperiri în înțelegerea legăturii dintre microbiomul intestinal și dezvoltarea diabetului de tip 2.
Vezi și: Interacțiunea dintre monocite și trombocite, noi descoperiri. Cum luptă împotriva infecțiilor
Analizând datele din Consorțiul de Microbiom și Boli Cardiometabolice (MicroCardio), care a inclus 8,117 de metagenomi ale microbiomului intestinal din diverse grupuri etnice și geografice (SUA, China, Israel, Germania), cercetătorii au identificat mai multe specii microbiene și funcțiile lor asociate cu dezvoltarea diabetului de tip 2.
Printre descoperirile semnificative se numără identificarea unei tulpini de microb intestinal, Prevotella copri, care produce cantități mari de aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA-uri). Această tulpină a fost observată mai frecvent în microbiomul persoanelor cu diabet de tip 2, oferind o explicație funcțională pentru risc crescut.
Vezi și: Enzimele ligază, o nouă cale pentru tratamentele împotriva cancerului
În plus, cercetătorii au adunat dovezi care sugerează că bacteriofagele, virusurile care infectează bacteriile, ar putea influența schimbările în microbiomul intestinal, crescând astfel riscul de diabet de tip 2. Acest aspect deschide noi direcții de cercetare pentru înțelegerea mecanismelor subiacente și pentru dezvoltarea potențială a intervențiilor.
Cercetările viitoare pe microbiomul intestinal ar putea aduce noi lumini asupra modului în care probioticele și alte intervenții dietetice ar putea modula flora bacteriană intestinală pentru a reduce riscul de diabet de tip 2. Aceste studii continuă să ofere speranțe pentru dezvoltarea unor tratamente preventive mai eficiente și personalizate.
Impactul microbiomului intestinal asupra dezvoltării diabetului de tip 2 - FOTO: Freepik
Descoperită în 2007, Prevotella copri este o bacterie prezentă în microbiomul uman, descrisă ca fiind o "bacterie de generație următoare" datorită recentei sale izolări. Această bacterie are formă alungită, este gram-negativă (mai rezistentă la anticorpi) și anaerobă (capabilă să supraviețuiască în absența oxigenului). Prevotella copri face parte din filumul Bacteroidetes, potrivit Layer Origin.
Prevotella include aproximativ 40 de specii, dar Prevotella copri este cea mai răspândită în studii. Cercetările recente au arătat că Prevotella copri devine activă în răspuns la aportul de fibre dietetice.
Unde se găsește Prevotella copri în corp? Un organism sănătos poate fi caracterizat prin prezența anumitor comunități bacteriene distincte în locații specifice ale corpului, incluzând pielea, plămânii, tractul gastrointestinal, urogenital, cavitatea orală și nazală. Este demn de menționat faptul că speciile de Prevotella au fost observate într-o proporție semnificativă în zonele mucoaselor, unde acestea produc mucus.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.