Substanțele nutritive din alimente prelungesc viața. Suplimentele alimentare nu sunt pe listă

Substanțele nutritive din alimente sunt cele care ne prelungesc viața, nu cele din suplimentele alimentare. Asta au stabilit, recent, cercetătorii.
Alimentația greșită este tot mai adesea invocată în foarte multe afecțiuni, fiind considerată cauza principală a unor afecțiuni cardiovasculare. Acestea, alături de diabet și cancer, sunt cele mai de temut afecțiuni care duc la deces.
Medicii spun adesea că aportul de substanțe nutritive este foarte important pentru menținerea sănătății, motiv pentru care multe persoane aleg să completeze alimentația cu suplimente alimentare.
Însă cercertătorii au descoperit că un aport adecvat de substanțe nutritive din alimente, nu din suplimente, este legat de o rată mai mică de deces, potrivit unui studiu din 2019, publicat de Annals of Internal Medicine, citează Harvard Medical School.
Legătura dintre suplimentele alimentare și deces
Oamenii de știință au analizat lagătura dintre alimente și suplimente și decese, indiferent de cauze, printre mai mult de 30.000 de adulți.
Rezultatele arată că aporturile adecvate de vitamina K, vitamina A, magneziu, zinc și cupru au fost asociate cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare - dar numai dacă au provenit din alimente și nu suplimente.
Ei au descoperit, de asemenea, că consumul excesiv de calciu din suplimente - mai mult de 1.000 de miligrame pe zi - a fost asociat cu un risc mai mare de deces prin cancer. Această cantitate este dificil de obținut din alimente, dar este mai ușor cu suplimentele.
-
-
1 din 4 persoane nu are acces la apă potabilă sigură, potrivit ONU27.08.2025, 10:44
-
-
-
Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Magneziul și Cromul, esențiale pentru gestionarea diabetului. Reduc glicemia
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Hiperglicemia nocturnă: riscuri și soluții pentru persoanele cu diabet. Cum să previi glicemia ridicată în timpul nopții
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Soia, alimentul distrus de studii și de nutriționistul Ligia Pop: Nu este pentru oameni! Nu este sănătos. A fost interzis și pentru animale
Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Ce este diabetul zaharat și cum îl poți preveni?
Diabet: cele 5 simptome care apar încă de la început
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
Vitamina D, rol în prevenirea și gestionarea diabetului. Reduce riscul complicațiilor asociate diabetului
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Diabet de tip 5: recunoscut oficial! Pancreasul tău poate fi prea mic și nici nu știai
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Ora de iarnă 2024. Schimbarea orei, efect asupra obiceiurilor alimentare. Dr. Lygia Alexandrescu: Ne poate deregla. Necesită o perioadă de adaptare
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Superbacteriile, în creștere. Diabetul contribuie la evoluția rezistenței la antibiotice
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”
Diabetul de tip 2 cu debut timpuriu, complicații, mortalitate și control glicemic
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.