Ți-e foame tot timpul? Oamenii de știință au o nouă explicație pentru acest lucru
Glicemia are un efect asupra foamei chiar și la câteva ore după ce ai mâncat.
Cercetările publicate în Nature Metabolism indică faptul că zahărul din sânge are un efect asupra foamei chiar și la câteva ore după ce ai mâncat alimentele care au provocat-o.
Unii oameni au un nivel scăzut de zahăr din sânge la patru ore după ce au mâncat ultima masă. Acest fapt este un indicator al apetitului, nu al nivelurilor de glucoză.
„Nivelul zahărului din sânge este suspectat de multă vreme că joacă un rol important în controlul foamei, dar rezultatele studiilor anterioare au fost neconcludente.”, spune Sarah Berry, om de știință la King's College din Londra.
„Am arătat acum că nivelurile de zahăr din sânge sunt un predictor mai bun al foamei și al aportului de calorii.", declară Berry.
Oamenii de știință au analizat 1.070 de participanți din Statele Unite și Regatul Unit și nivelul zahărul din sânge. Pentru cercetare, au mâncat un mic dejun tipic și, pe tot parcursul zilei, alimente favorite, atâta timp cât au respectat distanța de trei ore între mese.
Au ținut această dietă timp de două săptămâni, în care glicemia lor a fost monitorizată continuu printr-o aplicație ce indica și ce au consumat și cât de foame le-a fost.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Semne timpurii ale diabetului pe care le observi dimineața
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Burta de cortizol și fața umflată de la stres: adevărul șocant și ce NU îți spune nimeni
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
EXCLUSIV Ce trebuie să știi dacă ai glicemia ridicată. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România) explică
Dieta Yo-Yo, efect negativ asupra rinichilor. Fluctuațiile de greutate, impact în cazul pacienților cu diabet de tip 1
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
9 obiceiuri care îți pun digestia în mișcare în 7 zile. Scapi de balonare și disconfort
Legătura dintre diabet și demență: 10 dovezi clare că diabetul îți afectează creierul
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Leziuni cardiace ascunse, neidentificate la controale de rutină. Femeile, cele mai expuse
EXCLUSIV Peștele, pastila naturală de Omega-3. Dr. Lygia Alexandrescu: Efect cardioprotector. Scade colesterolul și trigliceridele
EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
EXCLUSIV Primul semn banal că ai diabet. Apare noaptea și mulți îl confundă. Dr. Mihai Comșa: Atunci ai un semnal de alarmă
Controlul strict al tensiunii arteriale reduce riscul de infarct la diabetici. Scăderea tensiunii arteriale protejează inima diabeticilor
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
EXCLUSIV Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
