6 tipuri de persoane ce nu trebuie să bea bere. Diabeticii se află pe listă

Berea, băutura ce nu este pentru toată lumea. Află dacă ești pe ”lista neagră”.
Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, mai ales în timpul sezonului cald. Potrivit datelor OMS, din urmă cu un deceniu, România se afla pe locul 5 în rândul consumatorilor de alcool pe cap de locuitor, în timp ce BeerInfo notează că persoanele cu vârste de peste 21 de ani au un consum mediu anual de peste 100 de litri de bere, citat de EatThis.
În ciudat gustului ”puternic și amărui”, cum spune reclama, berea nu este prietena tuturor, chiar dacă adună laolaltă prietenii.
Consumul de BERE te poate îmbătrâni mai devreme
Cine trebuie să spună pas ”ieșirii la bere”
Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet se află printre cele pentru care berea nu este deloc recomandată. Berea conține zahăr, chiar dacă pe ambalaje nu o să găsiți acest lucru la secțiunea ”ingrediente”, el fiind creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.
"Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos", spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai, citat de EatThis.
Persoanele supraponderale și cele aflate la dietă. Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme, este cazul să stați deoparte de această băutură foarte populară. "Berea este încărcată cu între 100 și 200 de calorii, cu o valoare nutritivă redusă", spune Kung.
Potrivit unei cercetări publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 0,5 litri cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit zilnic de calorii necesar pentru pierderea în greutate. Schimbați sticla de bere cu o sticlă de apă pentru a economisi acele calorii goale.
6 băuturi care te deshidratează fără să-ți dai seama, deși le bei ZILNIC. Cum se bea CORECT cafeaua
Persoanele cu intoleranță la gluten sau cu boală celiacă. Cei care urmează o dietă fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la apariția unor viitoare probleme digestive.
"Berea conține adesea gluten care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ceea ce duce la simptome gastrointestinale", spune Kung. Există beri fără gluten care pot fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.
Persoanele cu antecedente de sindrom de colon iritabil. Problemele de stomac sunt lucruri foarte serioase, mai ales în cazul celor cu sindromul de colon iritabil.
"Berea cauzează adesea balonare, gaze, diaree și, uneori, dureri abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau prin faptul că provoacă retenție de lichide la unii pacienți", spune Kung.
Persoanele cu antecedente de boală hepatică cronică sau ciroză hepatică.
"Berea este alcool care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în cadrul cirozei, hepatitei virale sau a unei boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la un declin al funcției hepatice", mai spune Kung.
Pacienți cu antecedente de arsuri la stomac. Pe lângă evitarea alimentelor acide sau bogate în grăsimi, alimente ce provoacă arsuri la stomac, și berea intră în această categorie.
"Se știe că berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior (care separă stomacul de esofag), ceea ce are ca rezultat mai mult acid care se inversează în esofag, ceea ce duce la simptome de arsuri la stomac”, mai spune Kung.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Molecula care protejează celulele de cancerul hepatic. Are rol de gardian
Acesta este gardianul ficatului și îl protejează de celulele canceroase. Face scut în jurul ficatului.
Cancerul colorectal în rândul tinerilor, semnele care pot salva vieți. Detaliile care nu trebuie ignorate
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Bolile inflamatorii intestinale, afecțiuni sistemice cu impact digestiv, hepatic și cutanat. Dr. Răzvan Iacob: Inflamația digestivă să fie stăpânită
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Alertă în patru destinații turistice. Virusul care ucide în tăcere și îți poate distruge ficatul
Ce se întâmplă dacă ai pietre la fiere și NU scoți colecistul. Cele 2 întrebări care m-au măcinat. Părerea dură a unui medic m-a convins: Se împrăștie în tot corpul
5 alimente care îți distrug flora intestinală. Le mănânci zilnic! Iată cu ce le poți înlocui
Un medic dezvăluie cele 7 boli care apar imediat după sărbători: Se agravează imediat
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Semnul ignorat al cancerului de colon. Nu este sângerarea
Acesta este semnul IGNORAT al cancerului de colon și nu este vorba de sângerare. Medicii avertizează că boala este deja în stadiu avansat.
Reținerea flatulenței, efecte negative. Ce este reabsorbția pulmonară
Reținerea gazelor poate părea inofensivă, însă experții medicali avertizează asupra unor consecințe neașteptate și neplăcute.
Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Combinația letală care îți distruge ficatul
Alimentele care ar putea preveni cancerul. Carnea, în prim-plan
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
Chisturile pancreatice, ce sunt și când devin canceroase. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Criterii de risc: durerea, icterul, markerii tumorali
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Cancerul pancreatic, semnele de avertizare care apar în ochi
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Cancerul pancreatic, subdiagnosticat. Simptomele la care să fii atent
Acest tip de cancer, denumit și cancerul tăcut, este deseori diagnosticat greșit.
Trei semne de pe mână care îți arată că ai probleme cu ficatul. Indică o degradare severă
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.