Cancerul colorectal în rândul tinerilor, semnele care pot salva vieți. Detaliile care nu trebuie ignorate
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Intoleranța la zahăr, cunoscută și sub denumirea de intoleranță la fructoză sau malabsorbție la zahăr, este o afecțiune digestivă care afectează aproape o treime din toți adulții, potrivit site-ului de...
Deoarece simptomele primare ale intoleranței la zahăr - inclusiv gaze, balonare, erupție, dureri abdominale și diaree - sunt similare cu cele ale sindromului colonului iritabil, intoleranță la lactoză, intoleranță la gluten și alte afecțiuni digestive, este important să căutați un diagnostic corect înainte de a face orice modificări majore la dieta, notează Livestrong.
Unul dintre principalele moduri de a gestiona sau de a preveni simptomele intoleranței la zahăr este evitarea alimentelor și băuturilor cu conținut ridicat de fructoză, inclusiv fructe uscate, conserve, suc de fructe, mere și alte produse din fructe procesate.
Mierea, siropul de arțar și orice mâncare sau băutură procesată cu un conținut ridicat de zahăr - în special cele preparate cu sirop de porumb cu fructoză ridicată, inclusiv multe tipuri de sucuri - de asemenea, tind să fie slab tolerate. Fructele proaspete bogate în fructoză care pot fi problematice includ merele, perele, pepenele verde și mango.
Sparanghelul, anghinarea și roșiile sunt mai bogate în fructoză decât majoritatea legumelor și pot să nu fie bine tolerate, în timp ce alimentele care conțin fructane, inclusiv usturoi, praz, ceapă și produse din grâu integral, pot provoca simptome.
Dacă vi s-a pus diagnosticul de intoleranță la zahăr, discutați cu un dietetician pentru a crea un plan alimentar care să abordeze problema fără a sacrifica alimentația. Conținutul de fructoză din alimentele procesate nu este întotdeauna ușor de descoperit fără îndrumări profesionale. În plus, multe fructe proaspete pot fi bine tolerate în porții mici, astfel încât evitarea lor nu este necesară. Consultați medicul dumneavoastră dacă o dietă cu conținut scăzut de fructoză nu vă atenuează simptomele - intoleranța la zahăr coexistă adesea cu o altă intoleranță alimentară sau alergie.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Statinele au un efect major asupra ficatului. Pot vindeca o boală gravă.
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Alimentele care îți atacă intestinul. În doar două zile îl afectează complet.
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Lista alimentelor pe care ar trebui să le eviți dacă ai reflux gastroesofagian.
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.