Omega 3, posibilă soluție în prevenirea bolii Alzheimer?

vitamine_suplimente_56961500 Suplimente

Un mic studiu susține că ar fi nevoie de doze uriașe de suplimente Omega-3 într-un viitor tratament de prevenire a Alzheimer.

Într-un studiu mic, cercetători de la Școala de Medicină Keck, SUA, au recrutat 33 de participanți, cu predispoziție de a dezvolta Alzheimer, cu istoric familial al bolii, un stil de viață sedentar și o dietă săracă în pești grași, ca să vadă dacă suplimentele cu Omega-3 pe care aceștia le-au luat au avut efectul scontat. I-au împărțit în două grupuri: unul a luat suplimente care conțin mai mult de 2 grame de omega-3 numit acid docosahexaenoic (DHA) zilnic, timp de șase luni, iar celălalt grup a primit placebo. Ambele grupuri au luat zilnic vitamine din complexul B, care ajută organismul să proceseze omega-3s.

S-au recoltat mostre de plasmă din sânge și lichid cefalorahidian de la participanți la început și din nou la sfârșitul perioadei de studiu. La finele celor 6 luni, participanții care au luat suplimente omega-3 aveau cu 200% mai mult DHA în sânge în comparație cu cei care au luat placebo. În schimb, DHA-ul găsit în lichidul cefalorahidian a fost cu doar 28% mai mare în grupul de tratament decât în ​​grupul de control. Acest rezultat sugerează că măsurarea nivelurilor de omega-3 în sânge poate să nu indice cât ajunge la creier.

Datele preliminare din studiul actual au fost destul de intrigante încât oamenii de știință au putut să atragă fonduri pentru o cercetare de durată. ”Concluzia este că, înainte de a vă îmbogăți în studiile clinice foarte scumpe, trebuie să demonstrați conceptul că medicamentul dumneavoastră intră în creier și schimbă biomarkerii bolii în direcția corectă”, spune unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250