Bolile cardiovasculare, prezise de Inteligența Artificială

Florina Pop / 14 oct 2020 / 17:49
Atac de cord, boli cardiace
Atac de cord, boli cardiace

O echipă internațională de cercetători a creat un mod de a utiliza Inteligența Artificială ca să prezică riscul ca un pacient să dezvolte boli cardiovasculare.

Cercetători din mai multe țări vorbesc despre folosirea scanărilor vaselor de sânge retiniene ca sursă de date pentru ca Inteligența Artificială (IA) să recunoască semnele bolilor cardiovasculare la oameni. Au instruit AI să detecteze markeri bolilor cardiovasculare prin studierea scanărilor vasculaturii retiniene - căutarea gradului de îngustare arteriolară a retinei, de exemplu. Ai a fost instruit cu peste 70.000 de astfel de imagini de la persoane cu medii diverse.

Cercetătorii au testat acuratețea sistemului și au comparat rezultatele obținute de IA cu diagnosticele date de medicii care au folosit metode tradiționale de testare pentru a diagnostica riscul bolilor cardiovasculare, de exemplu, diabet, obezitate, indice de masă corporală, colesterol și niveluri de hemoglobină.

Oamenii de știință susțin că AI a depășit performanța experților pe baza urmăririi pacienților după testare.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy