Bolile care ți se citesc pe față. Cum știi că ai probleme de sănătate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Emoții
Emoții

Sunt anumite trăsături ale feței care pot da de gol anumite boli, zic cercetătorii.

Bolile care ți se citesc pe față:

1. Înroșirea pielii este sănătoasă - prima trăsătură facială care semnalează starea de sănătate este roșeața pielii. Alegerile legate de stilul de viață au, de asemenea, un impact asupra roșeaței pielii. Cercetătorii remarcă faptul că un antrenament de doar o oră pe săptămână de aerobic duce la o diferență notabilă în ceea ce privește roșeața pielii. Psihologii evoluționiști au speculat cu privire la avantajele de a vedea roșu. Unii propun că acesta ajută primatele să distingă fructele coapte de cele necoapte; alții sugerează că masculii primatelor îl folosesc pentru a recunoaște receptivitatea sexuală la femele, ale căror organe genitale se umplu de sânge. Dar, deoarece primatele au fețele relativ lipsite de păr, observarea înroșirii ar putea, de asemenea, să le ajute să evalueze starea de sănătate a altor membri ai grupului lor. 

2. Pielea palidă - A doua trăsătură facială de sănătate este colorarea galbenă. Multe fructe și legume conțin carotenoizi, care conferă o culoare galben-portocalie pielii. Carotenoizii sunt antioxidanți care susțin funcționarea sistemului imunitar. Bolile sistemului imunitar au tendința de a epuiza carotenoizii din organism, lăsând astfel pielea palidă. În studiile de cercetare, oamenii apreciază fețele cu o strălucire gălbuie ca fiind mai atractive decât fețele palide. Mai mult, oamenii de știință au descoperit că doar trei porții pe zi de fructe și legume duc la creșteri notabile ale îngălbenirii pielii în decurs de șase săptămâni. A mânca legume nu este doar sănătos; ci te face și mai atractiv.

Despre alte semne ale feței și semnificația lor puteți citi mai multe pe Spectacola.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel