Botox pentru dureri ale maxilarului și feței. Pericolul dozelor mari

Florina Pop |
Data publicării:
Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare
Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare

Injecțiile cu botox pentru dureri ale maxilarului și feței nu modifică semnificativ osului maxilarului când sunt utilizate pe termen scurt și în doze mici.

Cercetători de la Colegiul de Medicină Dentară din care Universității New York spun că au găsit dovezi ale pierderii osoase când s-au utilizat doze mai mari de botox pentru tratarea durerilor oaselor maxilarului și feței. Până în prezent, studiile care utilizează Botox ca să trateze tulburările musculare temporomandibulare și articulare la om au avut rezultate mixte. În studiile efectuate pe animale, injecțiile cu Botox în mușchii maxilarului au condus la pierderi osoase majore la nivelul maxilarului. Se crede că acest lucru se datorează faptului că mușchii nu sunt folosiți pentru a exercita forța necesară remodelării osoase, dar Botoxul poate avea și un efect direct asupra resorbției osoase, procesul de descompunere a țesutului osos.

În studiul celor de la Universitatea din New York, majoritatea participanților la studiu (79 de persoane) au primit doze relativ mici de Botox - mai mici decât în ​​majoritatea studiilor clinice pentru TMJD.

În timp ce mulți oameni își gestionează simptomele TMJD cu tratamente conservatoare - exerciții maxilare, aparate orale, modificări dietetice și medicamente pentru durere - , unele nu răspund la aceste tratamente. Botoxul (sau toxina botulinică), un medicament injectabil aprobat de FDA, cunoscut pentru capacitățile sale de reducere a ridurilor, este aprobat pentru tratarea anumitor tulburări musculare și ale durerii, inclusiv a migrenelor, potrivit news-medical.net.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel