Brânza cu mucegai: cât de sigură este, de fapt. Când nu trebuie să fie consumată

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
branza cu mucegai pericole foto:freepik
branza cu mucegai pericole foto:freepik

Când nu trebuie să fie consumată brânza cu mucegai. Care sunt tipurile de brânză cu mucegai sigure pentru sănătate.

Brânza este un aliment iubit și apreciat în întreaga lume pentru varietatea sa de arome și texturi. Însă mulți ne întrebăm dacă este sigură să consumăm tipurile de brânză cu mucegai.

Vezi și: Ceaiul antibacterian care reduce stresul. Planta este considerată sacră

Ce este mucegaiul și cum afectează brânza

Mucegaiul este un tip de ciupercă, care se dezvoltă în mediul umed și cald. În timp ce, în multe cazuri, mucegaiul este un semn de alterare și poate fi periculos pentru consum, în cazul brânzei, există excepții. Anumite tipuri de brânză sunt făcute cu mucegai și sunt sigure de consumat, în timp ce altele pot prezenta riscuri pentru sănătate.

Tipuri de brânză cu mucegai

Există mai multe tipuri de brânzeturi care sunt făcute cu mucegai și care sunt considerate sigure pentru consum. Printre acestea se numără brânzeturile albastre precum Roquefort, Gorgonzola și Stilton, precum și brânzeturile cu coajă moale cum ar fi Brie și Camembert. Aceste brânzeturi sunt crescute cu anumite tipuri de mucegai care contribuie la dezvoltarea aromei și texturii lor unice.

Cât de sigură e brânza cu mucegai

Atunci când vine vorba de siguranța consumului de brânză cu mucegai, este important să știți să distingeți diferențele între mucegaiurile sigure utilizate în producție și cele care indică alterarea brânzei. Mucegaiurile folosite pentru a matura brânza sunt caracterizate prin venele albastre sau coaja groasă și albă și sunt considerate sigure pentru consum. Muzegaiurile care apar pe brânza veche pot fi periculoase și trebuie să fie evitate.

Pericolele consumului de brânză mucegăită

foto: Freepik@zarinalukash

Mucegaiurile pot transporta bacterii periculoase și pot produce micotoxine, substanțe chimice toxice care pot cauza intoxicații alimentare și alte probleme de sănătate. De aceea, este important să fiți atenți la orice semne de alterare pe brânză și să evitați consumul de brânză mucegăită.

Vezi și: Stresul afectează inima. Cum putem gestiona stresul din viețile noastre

Cum să depozitați brânza

Pentru a preveni creșterea mucegaiului pe brânză, este important să o depozitați corect. Asigurați-vă că brânza este ambalată în mod corespunzător și păstrată la temperatura potrivită în frigider. Dacă observați mucegai pe brânză, puteți încerca să tăiați zonele afectate pentru a salva restul produsului. Cu toate acestea, este important să fiți atenți la orice semne de deteriorare și să nu consumați brânza dacă prezintă semne de alterare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel