Căderea părului. Metode de prevenire

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Vârsta are un rol important când vine vorba de prescrierea de medicamente
Vârsta are un rol important când vine vorba de prescrierea de medicamente

Una dintre problemele cu care se confruntă cei trecuţi de o anumită vârstă - dar nu numai - este căderea părului. 

Căderea părului este una dintre problemele cu care cei trecuţi de o anumită vârstă - dar nu numai - se confruntă. Iar dacă acest fenomen natural este ireversibil, totuşi vă puteţi proteja părul de deteriorări care ar putea conduce la rărirea acestuia.

Părul multora este supus unui stres continuu: fie că vorbim despre folosirea în exces a uscătoarelor de păr, a ondulatoarelor sau a altor tratamente, arată webmd.com. Iar pentru a preveni deteriorarea firului de păr, este bine de ţinut cont de următoarele recomandări:

Fiţi natural: Păstraţi culoarea naturală a părului, iar dacă nu vreţi să faceţi acest lucru, atunci daţi-i timp părului să se recupereze între două tratamente chimice. 

Alegeţi cu atenţie produsele pe care le folosiţi: Folosiţi un şampon potrivit cu tipul de păr pe care îl aveţi. De asemenea, periaţi-l cu perii mai rare, care să nu vă deterioreze părul.

Periaţi-l corect: Periajul adecvat al părului poate face la fel de mult pentru starea părului dvs. ca orice alt produs fără prescripție medicală. Folosind o perie adecvată, aplicați curse complete de la nivelul scalpului la vârful părului pentru a distribui uleiul natural al părului. Fiți blând și evitați să vă spălați părul atunci când este umed, când este deosebit de fragil. Cel mai bine este să folosiți un pieptene pe părul umed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel