Cafeaua: benefică sau periculoasă pentru sănătatea inimii

Cafeaua poate avea un renume greșit când vine vorba de sănătatea inimii. În unele cazuri, cafeaua poate avea un rol important de protecție în fața bolilor...
Cafeaua este o sursă excelentă de antioxidanți, substanțe care protejează celulele sănătoase și care pot scădea, în unele cazuri, riscul de boli de inimă, potrivit American Heart Association (AHA).
3 căni de cafea pe zi, risc mai mic de boli cardiovasculare
Potrivit unei revizii (link direct)din mai 2018, publicată în Jurnalul Agriculturii și Alimentelor, consumatorii obișnuiți de cafea - cei care consumă între trei și cinci căni pe zi - au un risc cu 15% mai mic de boli cardiovasculare decât persoanele care nu beau cafea deloc. Mai mult, consumatorii de cafea care au experimentat un eveniment cardiovascular nu prezintă un risc crescut pentru un episod repetat sau deces.
Periculoasă pentru persoanele cu tensiune arterială neregulată
Potrivit The Journal of Agricultural and Food Chemistry, persoanele cu tensiune arterială neregulată, care este un factor de risc pentru atac de cord și accident vascular cerebral, nu ar trebui să consume doze mari de cafea. Pentru ei, vârful temporar, dar dramatic al tensiunii arteriale, cauzat de cofeină, ar putea fi periculos.
Cafeaua și greutatea corporală
Potrivit AHA, este foarte important modul în care consumăm cafeaua. Deoarece menținerea unei greutăți sănătoase este strâns legată de sănătatea inimii, este indicat să evitați consumul de calorii în exces (și goale) sub formă de zahăr și frișcă. Nu uitați că orice creștere în greutate de la prea multe calorii poate avea un impact negativ asupra sănătății inimii.
De asemenea, modul de preparare al cafelei poate afecta colesterolul. Cafeaua nefiltrată, cum ar fi cea făcută cu o presă franceză, nu este la fel de sănătoasă ca cea care se prepară folosind filtre de hârtie. Motivul este că filtrele elimină cafestolul, un compus cunoscut pentru creșterea lipoproteinei cu densitate mică (cunoscută și sub denumirea de LDL), colesterolul rău.
-
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă17.10.2025, 18:58
-
-
-
Ficatul tău are nevoie de el: ceaiul care îl curăță de grăsime17.10.2025, 17:08
-
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.