Cafeaua, efectele asupra cancerului de colon

 Cafeaua   Foto: Pexels.com
Cafeaua Foto: Pexels.com

Consumul de cafea a fost asociat cu o rată mai mare de supraviețuire și o progresie mai mică a cancerului, pentru persoanele cu cancer colorectal avansat.

Consumul de cafea poate spori rata de supraviețuire la persoanele cu cancer colorectal, sugerează un nou studiu.

Cercetătorii au studiat 1.171 de pacienți diagnosticați cu cancer avansat sau metastatic de colon sau de rect, care nu au putut fi tratați prin intervenții chirurgicale. La începutul studiului, pacienții au completat chestionare privind dieta și stilul de viață, inclusiv informații despre consumul de cafea.


În comparație cu persoanele care nu au băut cafea, cei care au băut o ceașcă pe zi au avut o creștere cu 11% a ratei de supraviețuire și  o rată de progresie a cancerului cu 5%  mai mică. Cu cât au băut mai multă cafea, cu atât mai bine. Cei care au băut patru sau mai multe căni pe zi au avut o rată de supraviețuire globală crescută cu 36% și cu 22% mai puține șanse ca boala lor să se înrăutățească. Rezultatele au fost aceleași și la cafeaua decofeinizată.

 

Studiul, publicat în JAMA Oncology, a luat în calcul rasa, fumatul, consumul de alcool, consumul de aspirină, diabetul și adăugarea de lapte sau îndulcitori la cafea.

Potrivit co-autorul principal, Christopher Mackintosh, student în anul patru la medicină la Școala de Medicină Alix din Clinica Mayo,  consumul de cafea nu este un remediu sau un tratament pentru cancer. „Dacă un pacient bea deja cafea”, a spus el, „ar trebui să se simtă bine în legătură cu aceasta. Nu își vor face rău. Dar nu aș sugera ca oamenii să înceapă să bea cafea pentru a încerca să trateze sau să prevină cancerul. ”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel