Calorii, alimente: Până la sfărșitul secolului vom mânca cu 80% mai mult
Un nou studiu arată că populația lumii va avea nevoie de aproape două ori mai multă mâncare pentru a asigura necesarul de calorii, până la sfârșitul secolului. Până în 2100 vor fi...
Cantitatea de alimente necesară pentru a hrăni populația lumii până la sfârșitul secolului ar putea crește cu aproape 80 de procente, sugerează un studiu citat luni de BBC. Potrivit unei echipe de cercetători din Germania, o tendință de creștere a indicelui de masă corporală (IMC) este cea care determină nevoia mai mare de calorii a indivizilor.
Autorii avertizează că un eșec în asigurarea necesarului sporit de calorii ar putea duce la o inegalitate mai mare la nivel global. Concluziile cercetării au fost publicate în jurnalul științific Plos One.
Conform studiului, efectuat de o echipă de la Universitatea din Gottingen, 60 de procente din cantitatea suplimentară de calorii ar fi rezultatul creșterii populației lumii. Conform raportului ONU intitulat „World Population Prospects", populația se estimează că va crește de la aproape șapte miliarde în 2010 la aproape 11 miliarde în 2100.
Vom fi mai grei și mai înalți
Totuși, peste 18 procente din cantitatea suplimentară de calorii în comparație cu anul 2010 ar proveni de la creșterea estimată a înălțimii și greutății la nivelul populației globale.
„Potrivit estimărilor noastre, necesarul mediu de energie va fi mai mare cu 253 kcal de persoană între 2010 și 2100, dacă se ia în considerare creșterea IMC și a înălțimii”, a explicat coautorul Lutz Depenbusch din cadrul World Vegetable Center. „La nivel global, calculăm că, potrivit modelului nostru, efectul creșterii IMC și a înălțimii ar duce la o suplimentare a necesarului de calorii egal cu cerințele din 2010 ale Indiei și Nigeriei, laolaltă”, a afirmat Depenbusch pentru BBC News. Cele 253 de calorii adăugate în dieta zilnică a unei persoane ar echivala cu două banane mari sau o porție de cartofi prăjiți, după cum a exemplificat specialistul.
Doctor Depenbusch și colegul său, profesor Stephan Klasen de la Universitatea din Gottingen au declarat că rezultatele sugerează că țările subsahariene vor fi cele mai afectate de această creștere a necesităților calorice. Această regiune a fost deja martora unei creșteri accentuate a necesarului caloric în contextul unei rate rapide de înmulțire a populației.
Cercetătorii au avertizat că un eșec al politicii alimentare globale ca răspuns la această creștere a necesarului caloric ar putea exacerba inegalitatea alimentară și economică. Ei au subliniat că sporirea cererii pentru produse alimentare ar conduce la o creștere a prețurilor acestora. În timp ce națiunile bogate ar putea absorbi aceste creșteri, țările mai sărace ar avea dificultăți, ceea ce ar duce la mai multe cazuri de malnutriție, notează BBC.
-
-
5 limite de care ai nevoie pentru a-ți proteja sănătatea mintală22.12.2025, 17:00
-
-
-
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Curcumina, condimentul natural la fel de eficient ca medicamentele pentru reflux și indigestie
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
