Canabis. Noi studii arată că ar putea ține greutatea sub control

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Canabidiolul are efecte benefice în afecțiuni neurologice
Canabidiolul are efecte benefice în afecțiuni neurologice

Alunele și chipsurile sunt alimente care îngrașă, fără doar și poate. Într-un studiu, oamenii de știință au arătat că persoanele care au utilizat canabis s-au îngrășat mai puțin decât ceilalți participanți la studiu, care nu au utilizat planta, chiar dacă au consumat aceleași alimente.

Noi dovezi de la Universitatea de Stat din Michigan sugerează că cei care fumează canabis sau marijuana au șanse mai mari să-și mențină  greutate normală a corpului, scrie sciencedaily.com.

Constatările, publicate în International Journal of Epidemiology, contravin convingerii că utilizatorii de marijuana care mănâncă mai mult între mese (cum ar fi chipusi, alune etc), vor câștiga, în cele din urmă, mai multă greutate.

"În decursul unei perioade de trei ani, toți participanții au prezentat o creștere ponderală, dar, interesant, cei care au utilizat marijuana au avut o creștere mai mică, în comparație cu cei care nu au utilizat niciodată", a declarat Omayma Alshaarawy, autor principal și profesor asistent de medicină de familie. „Studiul nostru se bazează pe dovezi crescânde că apare acest efect advers.”

Risc mai mic de supraponderalitate

Rezultatele sugerează, de asemenea, că utilizatorii noi și persistenți au un risc mai mic de a fi supraponderali sau obezi, în general. "Am descoperit că utilizatorii, chiar și cei începători, aveau mai multe șanse de a avea o greutate normală, mai sănătoasă și să rămână la această greutate. Numai 15% dintre utilizatorii persistenți au fost considerați obezi, comparativ cu 20% dintre cei care nu au beneficiat de tratament", a spus ea.

Cercetatorii au folosit date din Studiul epidemiologic național al alcoolului și condițiilor conexe și au analizat indicele de masa corporală, sau IMC, la 33.000 de participanți, cu vârsta de peste 18 ani, apoi a comparat numerele.

Deși diferența reală dintre utilizatori și non-utilizatori a fost modestă, în jur de 1 kilogram pentru un participant de 1.70 m.,  cântărind aproximativ 90 de kilograme la începutul studiului, variația a fost dominantă la tot eșantionul.

"O diferență medie de 2 kilograme nu pare prea mult, dar am găsit-o la peste 30.000 de oameni, toți cu comportamente diferite", a spus Alshaarawy.

Deci, întrebarea este: ce element are marijuana, care pare să afecteze greutatea? Alshaarawy a indicat că este încă relativ necunoscut, dar ar putea fi mai mulți factori. "Ar putea fi vorba despre comportament, poate cineva devine mai conștient de aportul alimentar, după consumul de canabis și câștigul în greutate", a spus ea. "Sau ar putea fi folosirea canabisului în sine, care poate modifica modul în care anumite celule sau receptori răspund în organism și pot afecta în cele din urmă creșterea în greutate. Sunt necesare mai multe cercetări."

Canabisul nu este ajutor alimentar

Cu toate acestea, Alshaarawy avertizează că marijuana nu ar trebui considerată ajutor alimentar. "Există prea multe preocupări legate de sănătate în jurul canabisului, care depășesc cu mult efectele pozitive, dar modeste, pe care le are asupra cresâșterii în greutate. Oamenii nu ar trebui să considere utilizaea canabisului ca o modalitate de a menține sau chiar a pierde în greutate”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel