CANAGLIFLOZINUM + METFORMINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

CANAGLIFLOZINUM + METFORMINUM - prospect. Acţiune: Antidiabetice orale. Canagliflozin: inhibă selectiv al transportorului 2 de sodiu-glucoză (SGLT2), cu creşterea eliminării urinare a glucozei. Metformin: biguanidă. 

CANAGLIFLOZINUM + METFORMINUM - prospect

Deumirea comercială: VOKANAMET 

Prezentare: Comprimate filmate

Indicații: Diabet zaharat al adulţilor, adjuvant dietei şi exerciţiilor fizice, în urm. cazuri: la pacienţii la care nu se obţine un control glicemic adecvat doar prin utilizarea dozei maxime tolerate de metformin, singur sau în asociere cu alte antidiabetice, inclusiv insulina, precum şi la pacienţii care urmează deja un tratament combinat cu canagliflozin şi metformin sub formă de comprimate separate. 

Contraindicații: Hipersensibilitate; cetoacidoză diabetică, precomă diabetică; Insuficiență renală moderată şi severă; afecţiuni acute care au potenţialul de a afecta funcţia renală, precum: deshidratare, infecţie severă, şoc; afecţiuni acute sau cronice care pot provoca hipoxie tisulară, precum: insuficienţă cardiacă sau respiratorie, infarct miocardic recent, şoc; Insuficiență hepatică, intoxicaţie acută cu alcool, etilism.

Atenție!: Precauţie cu doza de de 300 mg canagliflozin la pacienţii cu vârsta > 75 de ani, cei cu boală cardiovasculară cunoscută, cei cu hematocrit crescut sau alţi pacienţii la care diureza indusă de canagliflozin după iniţierea tratamentului reprezintă un risc. Uneori poate fi avută în vedere reducerea dozei de insulină sau a secretagogilor insulinei (sulfoniluree) pentru reducerea riscului de hipoglicemie, în cazul adm. asociate. Dacă se suspectează apariţia acidozei metabolice, tratamentul trebuie întrerupt şi pacientul trebuie internat imediat. Se monitorizează regulat funcţia renală; nu se recomandă asocierea diureticelor de ansă. Nu se utilizează pe perioada sarcinii şi alăptării. 

Reacții adverse: Vezi canagliflozin şi metformin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel