Cancer de vezică: cât de mult e, de fapt, afectat ADN-ul de fumat

Florina Pop |
Data publicării:
Cancer de vezica.         FOTO: Terese Winslow/NIH
Cancer de vezica. FOTO: Terese Winslow/NIH

Toxinele provenite din fumat provoacă daune minore, nu majore cum s-a crezut, la nivelul ADN-ului cancerului vezicii urinare.

Cercetătorii de la Universitatea York, Marea Britanie, au recreat în laborator daunele asupra AD-ului a toxinelor de la fumat, în încercarea de a înțelege mai multe despre cauzele cancerului vezicii urinare. Deși e cunoscut că fumatul e principalul factor de risc pentru cancer de vezică, studiul a arătat că toxinele din țigări au fost responsabile doar de o cantitate mică de daune. ”În ciuda fumatului este factorul principal de risc pentru cancerul vezicii urinare, deteriorarea directă a ADN de către toxinele de fum este puțin probabil să fie principalul motiv pentru formarea acestor tipuri de cancer”, arată cercetătorii, într-un comunicat, pe site-ul universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel