Cancer pulmonar, dieta care scade riscul de a dezvolta această afecțiune

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

O dietă bogată în fibre și iaurt a fost asociată cu un risc mai mic de cancer pulmonar, susține un studiu.

Cancer pulmonar, dietă. O dietă bogată în fibre și iaurt este asociată cu un risc redus de cancer pulmonar, a demonstrat un studiu al cercetătorilor Centrului Medical al Universității Vanderbilt publicat în JAMA Oncology. Sunt apreciate și recunoscute deja beneficiile unei diete ridicate în fibre și iaurt pentru bolile cardiovasculare și cancerul gastrointestinal.

Noua cercetare are la bază o analiză a datelor obținute din studii care au implicat 1,4 milioane de adulți din Statele Unite, Europa și Asia. Acestea sugerează că o dietă bogată în fibre și iaurt poate proteja și împotriva cancerului pulmonar. Participanții la studiu au fost împărțiți în cinci grupe, în funcție de cantitatea de fibre și iaurt consumate. Cei cu cel mai mare consum de iaurt și fibre au avut un risc de cancer pulmonar redus cu 33% în comparație cu grupul care nu a consumat iaurt și a consumat cea mai mică cantitate de fibre, potrivti datelor Universității Vanderbilt citate de sciencedaily.

"Studiul nostru oferă dovezi puternice care susțin SUA 2015-2020 Dietary Guideline recomandând o dietă bogată în fibre și iaurt", a declarat autorul principal Xiao-Ou Shu, medic, director asociat pentru Global Health și co-lider al Programului de Cercetare a Epidemiologiei Cancerului cercetătorilor Centrului Medical al Universității Vanderbilt. Shu susține că beneficiile pentru sănătate pot fi înrădăcinate în probioticele lor (alimente nedigestibile care promovează creșterea microorganismelor benefice în intestine) și proprietățile probiotice. Proprietățile pot modula în mod independent sau sinergic microbiota intestinală într-un mod benefic.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel