Deserturi care nu-ți dau peste cap dieta

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructe sucate
Fructe sucate

Doar pentru că sunteți la dietă asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de deserturi atunci când aveți poftă. În plus, următoarele opțiuni vă oferă și o nutriție reală.

Încercați să slăbiți dar nu vă puteți potoli pofta de deserturi? Iată câteva variante care vă aduc în dietă vitamine și minerale importante.
Iaurt și fructe de pădure, o combinație clasică. Fructele de pădure sunt ducli-acrișoare, suculente și sărace în calorii. De asemenea, conțin multe substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, cum ar fi antioxidanții și fibrele. Umpleți o ceașcă cu ele și adăugați un iaurt cu conținut scăzut de grăsimi – asta vă aduce în jur de 20 până la 50 de calorii, dar puțin zahăr.

Batoane de fructe congelate

Unele branduri cumpărate din magazin oferă opțiuni cu un conținut redus de calorii și de zahăr. Sau faceți-vă singuri acasă propriile batoane pentru a evita, sau cel puțin pentru a limita, zaharurile adăugate. Căutați rețete care folosesc mai mult fructe decât suc. Le băgați în blender și le înghețați în cupe speciale pentru înghețată pe băț. În acest fel, veți avea un aport de fibre și nutrienți, și veți mânca și înghețată.

Ciocolata neagră

Puteți să vă bucurați de 25-50 de grame de ciocolată neagră de câteva ori pe săptămână, nu este așa o mare tragedie pentru dietă cum ați putea crede. Are mai puțin zahăr și mai multă cacao decât ciocolata cu lapte. Asta înseamnă mai puține calorii, dar mai mulți nutrienți precum flavonoidele. Pentru cel mai mare beneficiu, căutați un conținut de cacao de peste 70% cacao, dar atenție, conținutul de cofeină crește odată cu concentrația de cacao!

Iaurt Parfait

E ca înghețata, numai că are mai puțin zahăr adăugat, mai multe fibre și o mulțime de nutrienți. Începeți cu iaurt simplu, care are mult mai puțin zahăr decât tipurile aromate. Puneți peste fructe de padure proaspete și câteva nuci. Un pic de granola este OK, de asemenea. Atenție doar la mărimea porției – un pahar de iart, cu 30-50 de grame de fructe de pădure și cam tot atâtea nuci. Nu mai mult.

Plăcinta cu mere sau merele coapte

Ai chef de placintă cu mere? Căutați rețete care folosesc mai mult ovăz, nuci și fructe și mai puțină făină albă, zahăr și unt. Coacerea merelor scoate în evidență dulceața lor naturală. Ovăzul și nucile adaugă fibre și grăsimi sănătoase. Sau puteți încerca un măr copt umplut cu câteva nuci și presărat cu scorțișoară și cu o linguriță de miere turnată peste.

Fructele și brânza

Încercați combinația în locul oricărei prăjituri ați avea în meniu. Proaspete sau uscate, dulceața fructelor se asortează bine cu cremoasa brânză. Încercați brie, brânză de capră sau cheddar cu curmale, smochine sau mere. Nu neglijați însă mărimea porției: brânza trebuie să aibă 50-60 de grame, iar fructele să fie caam tot atâta, recomandă nutriționiștii de la WebMD.

Banane congelate acoperite cu ciocolată

Acest desert arată fantezist, dar este destul de simplu de făcut și nu este atât de rău pentru dietă. Congelați câteva felii de banane și topiți niște ciocolată neagră. Rotiți bananele în ciocolată și presărați câteva nuci deasupra dacă doriți. Apoi, puneți-le înapoi la congelator până când sunteți gata să le mâncați. Bucurați-vă de două sau trei felii (aproximativ 70 de calorii) la o masă.

Batoanele cu nuci

Multe dintre cele cumpărate din magazin sunt la fel ca dulciurile, așa că citiți eticheta nutrițională! Vi le puteți face și acasă. Căutați din cele cu ingrediente naturale, cu adaos scăzut de zahăr sau fără, gen miere, sirop de porumb sau sirop de orez brun, printre altele. De asemenea, un baton bine „echilibrat" ar trebui să aibă 3 grame de fibre, 3 - 6 grame de proteine și aproximativ 175 de calorii, nu mai mult. Ar trebui, de asemenea, să fie din nuci și fructe, nu din „izolate de soia", „rădăcină de cicoare" sau alte ingrediente procesate.

Piersici fierte sau coapte

Puteți fierbe pere în apă cu lămâie, suc de mere, vin roșu și multe alte lichide. Este un desert simplu, dar elegant, sănătos - o pară fiartă poate avea aproximativ 100 de calorii. Serviți un pic din sucul în care s-a fiert. La fel ca merele, și perele pot fi coapte.

Ciocolata cu lapte

Nu uitați acest delicios delicios desert pe care-l serveam des în copilărie. Puteți limita grăsimile și zahărul, făcându-l cu lapte degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi și pudră de cacao.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel