Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Cancerul de esofag înregistrează o creștere alarmantă a numărului de cazuri în ultimul timp, iar de vină pentru acest lucru este și epidemia de obezitate, potrivit unui recent studiu...
Primul factor de risc pentru cancerul esofagian este refluxul gastro-esofagian. Obezitatea favorizează această tulburare și astfel se intră într-un cerc vicios. Cert este că numărul cazurilor de cancer esofagian a crescut de 7 ori din 1998 până în prezent. Aceasta este constatarea unui studiu al Asociației Franceze de Chirurgie, dat publicității la începutul săptămânii. Cauza? Epidemia de obezitate și înmulțirea pacienților cu reflux gastro-esofagian, principalii factori de risc pentru cancerul de esofag, susțin autorii studiului, Denis Collet și Caroline Gronnier, chirurgi la spitale din Bordeax.
„Numărul acestor cancere crește mult mai rapid decât altele”, explică prof. Denis Collet. De la primele simptome, cum ar fi refluxul gastro-esofagian și dificultatea sau jena la înghițire, medicul recomandă efectuarea unor investigații. În prezent, tratamentul chirurgical permite mai multe șanse de supraviețuire pacienților. Însă descoperit în stdiu foarte precoce, cancerul esofagian poate fi tratat minim-invaziz (endoscopic), cu mari speranțe de vindecare.
Studiile arată că bărbații suferind de obezitate sunt cei mai expuși cancerului esofagian. Două studii, unul scandinav (2006) și altul american (2016), arată că riscul crește semnificativ după 60 de ani.
Legătura dintre cancerul esofagian și boala de reflux
„Refluxul gastro-esofagian provoacă distrugeri la nivelul mucoasei esofagului. Aceste leziuni prezintă un risc foarte mare de a se transforma în cancer. De aceea, pacienții care urmează un tratament pentru reflux trebuie monitorizați îndeaproape endoscopic”, afirmă medicii.
Un mare factor de risc este și obezitatea abdominală, care se asociază adesea cu esofagită (inflamație a esofagului). În plus, obezitatea este un factor de risc în sine, prin modificările inflamatorii și de scădere a imunității pe care le antrenează.
De asemenea, o alimentație bogată în carne și în grăsimi animale crește riscul cancerului de esofag, în timp ce alimentația bogată în fibre, fructe și legume exercită un efect protector.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.