Cancerul la colon. Ce să eviți și ce să consumi pentru a scădea riscul de a te îmbolnăvi
Unele alimente, în special carnea roșie și prelucrată, sau băuturile cu zahăr, s-a dovedit că au un efect inflamatoriu asupra organismului. Specialiștii au asociat acest lucru cu riscul crescut de a dezvolta...
Anumite alimente pot declanșa inflamații în organism, care pot crește riscul de cancer de colon, indică un studiu publicat de către JAMA Oncology.
Cercetătorii au urmat dietele de peste 121.000 de persoane (dintre care 46.800 erau bărbați) timp de 26 de ani, citează Harhard Health Publishing.
Participanții au înregistrat ceea ce au mâncat, iar dietele lor au fost marcate în funcție de cantitatea de alimente consumate care sunt legate de inflamație, cum ar fi carnea roșie și prelucrată, băuturile zaharoase și cerealele rafinate.
Legumele cu frunze verzi, risc scăzut de cancer la colon
Persoanele ale căror diete au fost cele mai bogate în alimente care produc inflamații au avut un risc cu 44% mai mare de a dezvolta cancer de colon, în comparație cu cei care au avut diete cu alimente care inflamație scăzută, care adesea includeau cantități mari de legume cu frunze verzi și cereale integrale.
Chiar și după ajustarea altor factori care cauzează cancer, cum ar fi un indice de masă corporală mare și o activitate fizică mai redusă, riscul de a dezvolta cancer de colon a fost încă semnificativ crescut printre cei care au avut o dietă cu astfel de alimente.
Articolul original, AICI.
-
De ce trece sughițul dacă luăm puțină lămâie?25.12.2025, 17:54
-
6 remedii naturale pentru durerile de stomac25.12.2025, 16:05
-
EXCLUSIV Dr. Doru Negru demontează pâinea: Te-ai "spurcat" o dată?25.12.2025, 14:59
-
Primul semn că nivelul tău de stres e prea mare25.12.2025, 12:20
-
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
