Candida auris: un bărbat și-a pierdut un ochi în urma infecției virulente

Angela Sabău |
Data publicării:
Candida auris ar putea fi controlată    Foto: CDC
Candida auris ar putea fi controlată Foto: CDC

Un bărbat din SUA și-a pierdut un ochi în urma infecției cu Candida auris. Ciuperca a speriat lumea medicală prin virulența și rezistența la medicamente.

O echipă de medici de la Spitalul Lenox Hill a raportat că un pacient din unitatea lor a pierdut un ochi din cauza panoftalmitei, care a fost cauzată de o infecție cu Candida Auris. În raportul lor publicat în Annals of Internal Medicine, medicii descriu pacientul, simptomele și tratamentul său.

Candida auris este un tip de infecție cu o ciupercă relativ nouă pentru știință, fiind descoperită abia din 2009. De atunci, s-a răspândit din Japonia, unde a fost raportată pentru prima dată, în cea mai mare parte a lumii.

Studiul prealabil a arătat că cel mai adesea este transferată între pacienții din spitale - iar cei care se infectează fac un fel de deficiență imunitară. În multe cazuri, este localizată și poate fi tratată. Dar, în unele cazuri, duce la candidoză, de unde se răspândește în fluxul sanguin, organe și sistemul nervos central. 

Foarte puțini oameni supraviețuiesc unor astfel de infecții. Biologii și-au exprimat îngrijorarea în ultimii ani cu privire la infecțiile cu Candida auris, deoarece ciuperca a dezvoltat deja o rezistență la tratament.

Semnal de alarmă

În această nouă constatare, un pacient în vârstă de 30 de ani a venit la centrul de traumatisme din Spitalul Lenox Hill, plângându-se de dureri oculare și pierderea vederii la un ochi. A fost diagnosticat cu panoftalmită o afecțiune în care întregul ochi se inflamează. Medicii care l-au tratat au raportat că ochiul a fost afectat iremediabil. Testele de laborator au arătat că inflamația se datora Candida auris - prima infecție de acest fel localizată în ochi. De asemenea, medicii au remarcat că pacientul nu avea sistemul imunitar compromis în ciuda faptului că avea sifilis și HIV.

După administrarea tratamentului menit să eradicheze ciuperca, pacientul a fost externat cu instrucțiuni de a reveni pentru control, dar nu a făcut acest lucru, astfel încât nu se știe dacă infecția a fost complet eliminată sau dacă pacientul a infectat pe altcineva.

Medicii care au scris dspre asta au raportat că motivul pentru care au făcut acest lucru a fost acela de a crește gradul de conștientizare în comunitatea medicală - de a anunța alți medici că panoftalmita poate fi, în unele cazuri, identificată cu o infecție cu Candida auris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel