Foametea, "al treilea cavaler al Apocalipsei". Miron Bogdan, mesaj pentru cei care văd sfârșitul lumii: Nimeni nu o să mă creadă. Oamenii erau cuprinși de groază

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Apocalipsa - Foto: Freepick @dr.digitex
Apocalipsa - Foto: Freepick @dr.digitex

Care sunt cavalerii Apocalipsei, care au fost momentele de cumpănă pentru omenire și ce spune Miron Bogdan despre război și "sfârșitul lumii".

În mod ciudat, uneori intenționat sau neintenționt, s-a considerat că știința și religia sunt incompatibile, deși de-a lungul timpului, mari savanți au spus nu numai că nu există nicio contradicție, dar că perfecțiunea naturii duce automat la ideea unui creator și că cea mai sigură cale de a ajunge la Dumnezeu este studiul naturii.

Deci această compatibilitate între știință și credință este o constantă a vremurilor. "De altfel, omul, prin natura lui, a spus-o și Mircea Eliade, are o componentă religioasă a ființei umane. Face parte din știința umană această componentă", spune acad. prof. dr. Irinel Popescu.

A mâncat 2 ouă pe zi timp de 80 de ani. Cum arată analizele lui e UIMITOR. Asta spune adevărul despre câte ouă poți mânca pe săptămână. Bilic: E o chestiune năucitoare

Nevoia unul spital de arși, conștientizată abia după Colectiv. Dezvăluire despre aerul respirat de pacienții arși, în spital: Atunci și-au dat seama cât de importantă e îngrijirea arșilor

"Să ne gândim la faptul că în Apocalipsa după Ioan se anunță întâi o molimă, prin care tocmai am trecut aș spune, poate nici nu s-a terminat, urmează un război, care din păcate a și început foarte aproape de țara noastră, sunt prognoze despre o posibilă foamete care ar fi al treilea cavaler al Apocalipsei, și în final, conform viziunii avute de Sf. Apostol Ioan, ar urma moartea",  a spus prof. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

"Cartea Apocalipsei Sf. Ioan este una dintre cele mai tainice texte din toate scrierile"

 

"Cartea Apocalipsei Sf. Ioan este una dintre cele mai tainice texte din toate scrierile canonice pe care ni le oferă Biserica spre lectură și spre luare aminte. Unele dintre cele mai teribile cumpene în istoria omenirii este încercarea de profetizare prin cartea Apocalipsei.

Deci, tot ceea ce este scris în Cartea Apocalipsei, este scris ca orice text canonic revelat, este scris la dictarea Sf. Duh. Deci nu este inspirație omenească, ci dumnezeiască.

În icoana Sf. Ioan din Patmos, acesta stă în partea stângă și este cuprins de raze luminoase ale Sf. Duh, în timp ce în dreapta se află ucenicul care scrie textul.

Aici intervine dimensiunea credinței, și dimensiunea nădejdii, ca să nu omit dimensiunea iubirii. Cât timp ai credință, iubire și nădejde nu ți se poate întâmpla nimic, chiar dacă la un moment dat va trebui să părăsești trupul acesta, despre care toți știm că este vremelnic.

Orice s-a născut va ajunge și la clipa despărțirii de trup", a declarat Miron Bogdan, prof. univ. de Pneumologie la Universitatea de Medicină "Carol Davila" București, medic primar Medicină Internă și Pneumologie, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

"Este o falsă problemă. Aș sugera tuturor celor care încearcă să ghicească sfârșitul lumii precedat de apocalipsă să renunțe la acest efort atât de dificil"

"Și atunci, este o falsă problemă, dacă v-aș cita momente în care oamenii au fost cuprinși de groază, fiindcă trăiau momente apocaliptice, nimeni nu o să mă creadă.

Mă gândesc la Războiul de 30 de ani, mă gândesc la năvălirea hoardelor mongole care făceau movile de capele în locurile cucerite, au ajuns și în țara noastră, dacă mă gândesc la momente de foamete, cum au fost în 1923-1926, în 1929-1933, dacă mă gândesc la apocalipsa celui de-al Doilea Război Mondial, la explozia bombelor atomice, la clipe de cumplită cumpănă, a rachetelor sovietice din 1962 în Cuba, când era cât pe ce.

Nu îmi pierd credința, iubirea și nădejdea, și mai cu seamă, nu îmi pierd rugăciunea.

În câte ore se digeră carnea și cât timp trebuie să avem între mese. Alin Popescu: E greu în România să spui asta, dar trebuie să înțeleagă toți

Unul dintre lucrurile pe care le spunea Sf. Sofronie din Essex era că ai un semn că rugăciunea ta este mai adâncă și mai înaltă atunci când te aproprii de una dintre poruncile Mântuitorului, care spune, Iubește-i pe semenii tăi, dar și pe vrăjmași. În toate mărturiile marilor sfinți, această poruncă este una dintre cele mai dificile: să îți iubești dușmanii.

Dacă reușești așa ceva, ororile războiului se estompează, ororile fricii care decurg din prea puțină credință se subție și rămâi cu mesajul luminii, nu doar a luminii fotonice, a Sfântului Soare, dar și cu lumina iubirii divine, a iubirii dumnezeiești, care este lumina necreată.

Aș sugera tuturor celor care încearcă să ghicească sfârșitul lumii precedat de apocalipsă să renunțe la acest efort atât de dificil, dar cu rațiune umană și să încerce să se aproprie de rațiunea divină, care are ceva în plus, este o rațiune iubitoare, și atunci, viața devine respirabilă, fiindcă eu sunt pneumolog", a conchis el. 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel