Care e cea mai bună APĂ de băut. Vlad Ciurea: Schimbă PH-ul, e bună pentru creier, nu doar pentru burtică

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care e, de fapt, cea mai bună apă de băut.
Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, celebrul medic neurochirurg, a vorbit despre cea mai bună apă pe care ar trebui să o bem ca să ne menținem sănătoși.
Potrivit medicului, apa alcalină este cea mai sănătoasă pentru organism, iar zahărul trebuie evitat cu orice preț. De asemenea, Vlad Ciurea susține că ceaiul și cafeaua sunt excelente pentru creier, însă nu în exces.
"Toate prăjelile, tot ce se face în ulei fierbinte, cărnăria, alimentele super condimentate", a spus medicul despre alimentele nocive pentru creier.
"Creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, el înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea 2 litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier pentru că apa se duce în creier și trebuie să avem oxigenul necesar.
78% din creier stă în apă, deci el plutește mai mult sau mai puțin și atunci trebuie să îi dau continuu apă.
Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier, se simte foarte bine. Și cafeaua la fel! Cafeaua face bine! Dar nu trebuie exces! Voltaire consuma 40 de cafele pe zi. Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte. Dumas la fel.
Beți apă, cât se poate de multă! 2 litri este puțin, poate și mai mult.
Eu pledez pentru apă alcalină care să schimbe PH-ul, beți ceai verde și orice alt ceai, în general. Și cafea, dar eu pledez pentru dimineața, pentru că altfel nu mai dormi.
Și un alt element foarte important este ciocolata. Sunt împotriva zahărului, deci ciocolata trebuie să fie cât mai amăruie! Dar eu sunt împotriva zahărului! Ciocolata este foarte bună pentru creier!", a declarat medicul Vlad Ciurea în podcastul lui Adrian Artene de pe Youtube.
Și creierul are nevoie de exerciții. Ciurea: Se atrofiază, ceea ce este foarte grav
Neurochirurgul Vlad Ciurea afirmă că asemenea altor organe din corpul uman, și creierul are nevoie de exerciții.
Altfel, există riscul ca acesta să se atrofieze nefiind folosit la capacitatea lui, mai ales în contextul în care pentru a ne obține informațiile suntem cel mai adesea ”la un click distanță” de locul de unde ne vin acestea, aproape pe tavă.
”Acest organ care este creierul trebuie să funcționeze. Și funcționează la persoanele cele mai inteligente cu 30 la sută.
Cealaltă parte se odihnește ca să preia din activitate, este și normal. Dar noi dacă nu folosim creierul, îl limităm, apăsăm pe un buton și vedem drumul, vedem info despre un travel într-un loc exotic în loc să citim cartea despre Costa Rica…
Ca să gândești un anumit lucru trebuie să aprindă niște luminițe, să se adune și să dea un rezultat, doar că noi am uitat să mai gândim, dacă nu gândim, nu memorăm, dacă nu memorăm, am uitat să scriem, am uitat să vorbim, uitați-vă, am uitat să parlamentăm.
Acest organ, ca orice fel de organ, dacă nu faci sport, nu alergi un pic, dacă nu faci gimnastică, mușchii se atrofiază.
Vă închipuiți că și creierul se atrofiază? Ceea ce este foarte grav", a explicat Vlad Ciurea într-o emisiune de la Trinitas TV.
Vlad Ciurea, despre misterul creierului: Ne umple de plăcere
”Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva. În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi la ceva care poate vă produce râsul.
Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”, a spus, la Antena 3, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Iar cine l-a urmărit de-a lungul vremii a putut observa că neurochirurgul este o persoană foarte optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu cu o vorbă bună la el.
Noi trebuie să funcționăm între acești parametri
Invitat în podcast-ul lui Mihai Morar, ”Fain și Simplu”, medicul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit, printre altele, de orele în care avem randamentul cel mai mare.
”Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza este la fel. Deci noi trebuie să funcționăm între acești parametri.
Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea. Citește mai departe AICI
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.