Care sunt cele mai sănătoase legume și fructe de august. Lista nutriționistului Alexandru Călugăru

Dana Lascu |
Data publicării:
Ce fructe și legume specifice lunii august apar pe lista nutriționistului Alexandru Călugăru. Foto: Colaj DC Medical / Pixabay
Ce fructe și legume specifice lunii august apar pe lista nutriționistului Alexandru Călugăru. Foto: Colaj DC Medical / Pixabay

Nutriționistul Alexandru Călugăru a făcut lista cu cele mai sănătoase legume și fructe pe care nu trebuie să le eviți în acest sezon, mai ales acum în luna august.

Alexandru Călugăru, nutriționist și antrenor de fitness, spune că „vara este o perioada extraordinară pentru fructele și legumele din România. În luna August exista deja o mulțime de fructe și legume care sunt coapte și gata de cules, așadar ai o grămadă de opțiuni”.

Cele mai des întâlnite legume ale verii, care sunt cele mai gustoase și sănătoase sunt: vinetele, gogoșarii, roșiile, ardeiul, ardeiul iute, porumbul, ridichiile, morcovii, țelină, păstârnacul, a arătat specialistul, pentru Spectacola.ro.

Putem folosi foarte ușor în salatele de vara ridichiile, porumbul și morcovii cultivați în România, cumpărate de la țărani sau sau chiar din propria grădină. Acestea au un gust deosebit de bun în aceasta perioada și se găsesc din belșug.

Tot în aceasta perioada a verii găsim în gradină și foarte multe ierburi aromate cum ar fi menta, salvia, busuiocul, rozmarinul, cimbrul, pătrunjelul, oregano și maghiran.

Așa că, dacă vrei să consumi o limonadă cu un gust autentic de vară neapărat trebuie să folosești mentă proaspătă de August în compoziția ei. La fel și dacă vrei să consumi pătrunjel, să nu uitam că acesta poate fi foarte ușor adăugat și dă un gust extrem de bun tuturor mâncărurilor pe bază de pui, gâșcă, miel, orez, cartofi sau pește și nu, numai.

Ceapa, usturoiul, cartofii sunt legume care încă sunt în sezon chiar și în luna August, deoarece acestea sunt legume „durabile”, care își păstrează proprietățile pe perioade mai lungi de timp, în comparație cu alte legume.

Spre sfârșitul lunii putem beneficia și de nutrienții pe care îi oferă varza, feniculul, prazul și conopida, legume de care putem „profita” chiar și în timpul iernii dacă sunt bine depozitate.

Care sunt fructele care nu trebuie să-ți lipsească de la masă și ce delicatese faci rapid cu ele, aflați pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel