Cărțile de colorat, efecte asupra adulților. Ce se întâmplă în creierul tău atunci când colorezi

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cartile de colorat - FOTO: Freepik@pixel-shot.com
cartile de colorat - FOTO: [email protected]

Cărțile de colorat nu mai sunt doar pentru copii. Sunt și cărți de colorat destinate adulților. Acest proces poate avea efecte asupra creierului și întregului organism.

Cărțile de colorat au un efect relaxant asupra adulților. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins până la editorii Yoga Journal au concluzionat că adulții care colorează sunt mult mai relaxați. mai mult, colorarea este văzută ca alternativă la meditație.

Terapie prin artă, cărți de colorat pentru adulți și sănătatea mintală

Potrivit American Art Therapy Association, terapia prin artă este o profesie de sănătate mintală în care procesul de realizare și creare a operelor de artă este folosit pentru a "explora sentimentele, a reconcilia conflictele emoționale, a stimula conștiința de sine, a gestiona comportamentul și dependențele, a dezvolta abilități sociale, a îmbunătăți orientarea către realitate, a reduce anxietatea și a crește stima de sine".

Cu toate acestea, este important să rețineți că utilizarea unei cărți de colorat pentru adulți nu este exact aceeași cu finalizarea unei sesiuni de terapie prin artă.

"Colorarea în sine nu poate fi numită terapie prin artă, deoarece terapia prin artă se bazează pe relația dintre client și terapeut", spune Marygrace Berberian, un terapeut de artă certificat și profesor asistent clinic și coordonator de program pentru programul de terapie prin artă absolvent la NYU, scrie BBC.

Și în timp ce terapia prin artă a fost practicată pentru prima dată în anii 1940, se crede că primele cercetări privind utilizarea colorării ca terapie au început abia la mijlocul anilor '90, potrivit Art Therapy: Journal of the American Art Therapy Association.

Vezi și: De ce să NU mai bei niciodată suc de portocale. Diferența dintre suc și fructul în sine. Lucrul care te-a păcălit până acum: Este o problemă

Cărțile de colorat, beneficii

În ciuda faptului că colorarea și terapia prin artă nu sunt chiar același lucru, colorarea oferă o mulțime de beneficii mentale.

"Colorarea are cu siguranță potențial terapeutic de a reduce anxietatea, de a crea concentrare sau de a aduce mai multă atenție", spune Berberian.

Cercetările revoluționare din 2005 au demonstrat că nivelurile de anxietate au scăzut atunci când subiecții au colorat mandalele, care sunt cadre rotunde cu modele geometrice în interior.

La fel ca meditația, colorarea ne permite, de asemenea, să ne oprim creierul de la alte gânduri și să ne concentrăm doar asupra momentului, ajutând la atenuarea anxietății plutitoare libere. Poate fi deosebit de eficient pentru persoanele care nu sunt confortabile cu formele de artă mai creative expresive, spune Berberian.

Cărțile de colorat ameliorează stresul

Colorarea este o modalitate sănătoasă de a scăpa de stres și oboseală. Calmează creierul și ajută corpul să se relaxeze. Acest lucru poate îmbunătăți somnul și oboseala în timp ce scăderea dureri de corp, ritmul cardiac, respirație, și sentimente de depresie și anxietate, notează Mayo Clinic.

Pe măsură ce colorați, acordați atenție ritmului de respirație, asigurând respirații constante și pline din diafragmă.

Vezi și: Gripa spaniolă, o boală "de proporții devastatoare și catastrofale". Phillips: E o înfrângere totală! Societatea ar trebui să fie pregătită pentru tot felul de catastrofe și provocări

Acceptați imperfecțiunea

Nu există nici un mod corect sau greșit de a colora. Colorarea este o activitate necompetitivă, deci nu există presiune pentru a câștiga un premiu. Puteți colora pentru cât timp sau cât de puțin timp doriți. Nu trebuie să terminați o imagine într-o singură ședință.

Încercați să renunțați la judecăți sau așteptări și să vă bucurați de frumusețea simplă a colorării. Nu contează dacă imaginea ta este îngrijită sau dezordonată.

Singurul lucru care contează este dacă ați găsit bucurie și relaxare în timp ce de colorat.

Cărțile de colorat, terapie pentru somn

Deoarece colorarea poate ajuta la ameliorarea stresului și la promovarea relaxării, poate face un mare plus față de rutina de noapte.

Pentru început, această abordare a relaxării nu va încurca cu somnul, așa cum pot dispozitivele electronice. Utilizarea dispozitivelor pentru a viziona filme sau a derula social media înainte de culcare vă poate menține creierul activ atunci când doriți să înceapă să se calmeze pentru somn. Aceste dispozitive emit, de asemenea, lumină albastră care poate interfera cu producția de melatonină, un hormon care vă ajută să vă pregătiți pentru somn.

Dacă doriți să adăugați coloratul la rutina de culcare, ia în considerare desenele tip mandala. Mulți oameni folosesc mandalele ca ajutor de meditație, iar complexitatea designului și a formei lor le poate face deosebit de relaxante la culoare.

Vezi și: Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate: 6 beneficii uimitoare

Cărțile de colorat îmbunătățesc capacitățile motorii

Un motiv important pentru care colorarea este o activitate atât de comună în clasele preșcolare și elementare? Colorarea poate ajuta la îmbunătățirea abilităților motorii fine și a dexterității - dar nu numai la copii, potrivit Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel