Cât de mult influențează sănătatea copilului tău cartierul în care trăiești

Florina Pop / 23 iun 2020 / 21:35
Dacă locuiești într-o zonă cu mulți copaci ai șanse mai mari să ai o stare de sănătate bună
Dacă locuiești într-o zonă cu mulți copaci ai șanse mai mari să ai o stare de sănătate bună

Cartierul în care crește un copil influențează, mai târziu în viață, starea de sănătate a acestuia, concluzionează un studiu.

Un studiu pe termen lung, realizat pe 2.000 de copii din Anglia și Țara Galilor, susține că tinerii crescuți în comunități defavorizate – sărace, rău famate – prezintă diferențe în proteinele și compușii chimici care reglementează activitatea genelor lor. Diferențele, spun cercetătorii, au fost identificate la genele legate anterior de inflamația cronică, expunerea la fumul de tutun, poluarea aerului în aer liber și cancerul pulmonar și pot predispune tinerii la o sănătate precară.

”Aceste descoperiri pot ajuta la explicarea modului în care dispar disparitățile de sănătate pe termen lung între comunități”, a spus Aaron Reuben, un doctorand al Universității Duke, autorul principal al studiului, potrivti site-ului instituției de învățământ superior citate. Un alt autor al studiului consideră: „Cercetarea este un memento important că geografia și genele lucrează împreună pentru a ne modela sănătatea”.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy