Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cătina cu miere este un leac care poate ameliora simptomele răcelilor. În plus, întărește sistemul imunitar.
Cătina cu miere ține departe răcelile și întăresc sistemul imunitar. Cătina este un fruct care are efecte benefice pentru organism, chiar și în perioada iernii. Cătina este un remediu pentru afecțiunile interne, cât și externe.
Pentru administrare facilă și un plus de imunitate, fructele acestei plante pot fi transformate în suc sau puteți încerca un amestec delicios de cătină cu miere. Ce beneficii are mierea cu cătină, arată Healthy with Honey.
Boabele de catină cu miere sunt cu adevărat uimitoare când vine vorba de vindecarea durerilor de gât și a gripei. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă, de asemenea, utilizarea mierii dacă durerea în gât este însoțită de o tuse.
Într-un recipient de sticlă (un borcan), adăugați fructele de cătină până când acoperă 3 sferturi din volumul recipientului.
Peste cătină, adăugați mierea, puțin câte puțin, în etape, astfel încât să se scurgă între fructele de cătină și, în cele din urmă, să le acopere.
Sigilați recipientul strâns cu un capac și apoi depozitați-l într-un loc întunecos și răcoros (frigider).
Poate fi consumat după 15 zile, după ce cătina a fost bine macerată cu miere. Preparatul va fi apoi păstrat în frigider până când este consumat complet. După macerare, se va obține un sirop subțire, iar fructele de cătină vor fi precum stafidele, sucul lor fiind omogenizat cu miere, notează Old Cures
Se recomandă 1 – 2 lingurițe de cătină cu miere pe zi, în fiecare dimineața, pe stomacul gol, deoarece actionează ca un excelent imunostimulent, luptând cu diverse boli ale pielii, anemie, hepatită și afecțiuni vasculare.
Vezi și: Dinții, afectați de rosul unghiilor. Cum te poate ajuta un obicei la modă
Consumul de cătină cu miere stimulează sistemul digestiv, îmbunătățește funcțiile inimii și pe cele hepatice.
Ajută la prevenirea infecțiilor, împiedicând bacteriile infecțioase să provoace inflamații în organism. Experții atribuie acest efect, în mare parte, conținutului mare de flavonoide, compuși vegetali benefici care vă pot crește rezistența la boli.
În studiile clinice, fructele de cătină uscate la aer sau sub formă de ulei din semințe sau pulpă au fost consumate zilnic în doze cuprinse între 5 si 45 g, timp de 2 până la 6 luni. Sucul obținut din fructele arbustului a fost administrat în cantități de până la 300 ml zilnic, timp de 8 săptămâni.
Cătina se poate consuma sub diverse forme, precum ceai, sirop, tinctură, pulbere, ulei sau extract din muguri, toate acestea putându-se cumpăra sau prepara chiar în propria bucătărie. Fructele de cătină se pot culege sau cumpăra din pieţe, unde se găsesc de la finalul verii până la începutul iernii.
Cătina este bogată în nutrienți și conține vitamina C într-o cantitate mai mare decât măceșele și de 10 ori decât citricele. Mai precis, 100 grame de suc din fructe de cătină conţine undeva între 400 şi 800 mg de vitamină C. Fructele mai conţin vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol), vitaminele E, K, P şi F, celuloză, carotenoide (beta caroten - în concentraţie mai mare decât se regăseşte în morcovi, xanthophila), microelemente precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de cătină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli şi enzime.
Cătina are efect energizant. Sucul de cătină cu miere consumat dimineața va asigura porţia de vitamine şi energie pe tot parcursul zilei. Cătina ajută organismul să se menţină sănătos şi puternic şi, la nevoie, să lupte împotriva bolilor. Mai mult, are proprietăţi antibiotice şi combate direct infecţiile bacteriene.
Datorită vitaminelor pe care le conține, cătina are și antioxidanţi puternici ce ajută la neutralizarea radicalilor liberi, a substanţelor toxice preluate din mediu şi previn apariţia celulelor canceroase.
Vezi și: Postul parțial, efect reversibil pentru diabetici. Rezultatele au fost vizibile după 3 luni de post
În administrarea externă cătina are un puternic efect cicatrizant, hrăneşte pielea şi o ajută să se refacă. Poate fi folosită cu succes ca înlocuitor al loţiunilor sau cremelor calmante de după expunerea la soare. Produsele cosmetice care conțin cătină au rolul de a catifela pielea și a reface stratul afectat. La nivelul pielii, cătina vindecă cu succes eczemele, urticaria, infecţiile, pojarul, erupţiile cutanate şi dermatozele. Surmenajul, stările letargice, stresul, depresia şi anxietatea pot fi şi ele tratate cu preparate din cătină, la fel ca afecţiunile oculare sau ateroscleroza.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.