Caz șocant: bebeluș tăiat cu bisturiul, în timpul operației de cezariană

Steluța Indrei / 03 sep 2018 / 22:50

Un caz șocant s-a petrecut într-o maternitate din orașul francez Reims. În timpul unei nașteri prin cezariană, un bebeluș a fost rănit cu bisturiul, relatează presa franceză. Leziunea a necesitat șase puncte de sutură și două copci. 

Părinții au fost extrem de șocați când au primit vestea că bebelușul lor, născut prin cezariană la Clinica Reims-Bezanne, are o tăietură la nivelul craniului, potrivit France 3 Grand Est, care a nu a dat publicității nici identitatea familiei și nici pe cea a medicului responsabil de acest caz șocant. 

Vineri, 24 august, mama bebelușului a fost internată la clinică pentru naștere programată. A fost pregătită pentru operație, i s-a făcut o anestezie loco-regională, iar chirurgul procedează la efectuarea cezarienei. Dar în timpul operației, bisturiul chirurgul atinge scalpul bebelușui, provocându-i o leziune destul de srioasă. 

În fața acestui incident, mama se aștepta să i se spună ce s-a întâmplat. Medicul ginecolog i-a replicat doar că „nu e nimic grav, e în păr”, după cum a declarat femeia pe pagina ei de facebook. 

Conducerea clinicii, contactată de France 3, indică faptul că această situație este „un caz terapeutic extrem de rar”, că medicul și-a făcut meseria și că „niciun moment nu a fost pusă în pericol viața copilului sau a mamei. Reprezentanții admit totuși că medicul nu și-a găsit cuvinte potrivite față de mamă. Medicii afirmă că în viitor copilul nu va avea sechele. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy