Ce este terapia holistică și cum ne vindecă traumele. Adriana Dobrescu: Mergem la rădăcina problemei, la emoții

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
terapia holistica - FOTO: Freepik@macniak
terapia holistica - FOTO: Freepik@macniak

Terapia holistică este o abordare a sănătății și a bunăstării care își propune să trateze întregul individ, inclusiv aspectele mentale, emoționale, fizice și spirituale ale unei persoane. 

Terapia holistică este o abordare integrativă a sănătății și a bunăstării care privește individul în întregime, luând în considerare aspectele sale fizice, mentale, emoționale, sociale și spirituale. În contrast cu abordările tradiționale care se concentrează adesea doar pe simptomele specifice ale unei afecțiuni, terapia holistică explorează și abordează cauzele profunde ale problemelor de sănătate.

În cadrul unei discuții în exclusivitate pentru emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL, DC NEWS și DC NEWS TV, psihoterapeutul Adriana Dobrescu a adus în atenție importanța emoțiilor în viața de zi cu zi. 

Terapia holistică, ce este

Această abordare holistică se bazează pe conceptul că corpul uman este un sistem complex, în care fiecare aspect este interconectat și influențează restul. Astfel, terapia holistică își propune să creeze un echilibru și o armonie între toate aceste aspecte pentru a promova sănătatea și bunăstarea pe termen lung.

"Terapia energetică reprezintă o abordare holistică. Asta înseamnă că mergem la rădăcina problemei, adică la emoții. Emoția este cea care ne afectează starea de spirit. Lumea trebuie să înțeleagă că, în afară de corpul acesta fizic pe care îl atingem, simțim, avem și un corp energetic. Acesta se hrănește cu emoțiile noastre.

Vezi și: Ce pățești dacă te abții să elimină gazele. Riscurile la care te supui. Lucrul scârbos care se poate întâmpla

Emoțiile sunt fie negative, fie pozitive. Aceste emoții ne hrănesc în fiecare zi. Depinde care parte o hrănim, pe cea negativă sau pozitivă. Trebuie să facem o analiză să vedem care este ponderea emoțiilor. Trebuie să facem o analiză a vieții noastre.

Să vedem cum suntem, în ce punct al vieții ne aflăm, avem relații împlinite, cum suntem pe partea profesională. Dacă răspunsul este NU, înseamnă că există un blocaj, blocaj generat de această emoție negativă. Este ceva care ne nemulțumește.

Atunci apare frustrarea. Terapia energetică vine și curăță emoțiile negative. Transform o emoție negativă într-una pozitivă. Dacă scot emoția negativă, trebuie să o înlocuiesc cu una pozitivă.

Dacă nu mai sunt nemulțumit, apare mulțumirea. Sunt mulțumit de ceea ce fac. Abordarea holistică poate să te aducă în punctul în care să vezi în ce stadiu ești", a explicat Adriana Dobrescu, psihoterapeut, în exclusivitate la emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL, DC NEWS și DC NEWS TV. 

Vezi și: Kate Middleton: ce tip de cancer ar putea avea. Medic: Asta este cea mai bună explicație. Are peste 40 de ani

Terapie holistică - FOTO: Freepik

Cum intru în contact cu terapia holistică

"Trebuie să găsești o persoană cu care să rezonezi. Trebuie să rezonezi cu persoana din fața ta. În momentul în care ai găsit persoana respectivă, trebuie să ai deschiderea să îi spui ceea ce te frământă. Ca terapeut holistic, te raportezi la valorile pe care omul le are și vezi lucrurile cu care omul rezonează.

Poate să fie un fel de psihologie, pentru că omul care vine și se așează în fața ta, dacă nu rezonează cu partea de credință, nu poți să îi spui să se roage. Trebuie să vezi cu ce rezonează.

Ca terapeut trebuie să vezi care sunt valorile lui", a mai spus psihoterapeutul Adriana Dobrescu.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel