Ce este tratamentul profilactic și de ce-și doresc pacienții anticorpi monoclonali. Gănescu: E important să știm cu toții. Acest virus nu va trece mâine, ci va evolua

EXCLUSIV
Ce este tratamentul profilactic și de ce-și doresc pacienții anticorpi monoclonali - Foto: Freepick @BillionPhotos
Ce este tratamentul profilactic și de ce-și doresc pacienții anticorpi monoclonali - Foto: Freepick @BillionPhotos

Ce este tratamentul profilactic și de ce anticorpii monoclonali sunt doriți de pacienții cu boli cronice. 

"Ce s-a schimbat în protocoalele terapeutice COVID-19 pe plan internațional, în țările occidentale de la care ne inspirăm, în țările puternice în zona cercetării și inovării, cu sisteme sanitare reziliente", a întrebat Val Vâlcu.

"Ceea ce s-a schimbat cel mai mult este că deja avem studii și date pe anumite tratamente și scheme terapeutice, ceea ce la început, chiar dacă și noi și alte țări am fost cumva pionieri în ceea ce înseamnă tratamentul pacienților, am fost pionieri pe niște date și studii care nu erau făcute pentru a trata pacienții infectați cu COVID. Acum, vorbim deja de alt nivel, vorbim de medicamente dedicate și destinate anumitor forme de COVID și bineînțeles, mai ales pentru cei care sunt în anumite situații de complicații sau boli cronice și cred că aceste protocoale s-au adaptat de la zi la zi și s-au adaptat și prin faptul că deja avem medicamente profilactice pentru acele persoane imuno-compromise.

Sunt țări în Europa care au deja astfel de protocoale adaptate cu noile terapii și noile tratamente care sunt aprobate în cursul anului acesta, în 2022, și cu siguranță vom vedea în perioada următoare apărând noi terapii.

Ceea ce trebuie să facem și noi și să învățăm este să ne menținem aceste terapii în protocoale și să adaptăm protocolul atâta vreme cât avem inovații și inovația vedem că ne ajută în fiecare zi, ne ajută să salvăm vieți, să tratăm pacienții imuno-compromiși, să îmbunătățim calitatea vieții. Cred că lumea a învățat, toți am învățat. Cred că și OMS a învățat din această pandemie și vedem cum au început discuțiile și cum au continuat discuțiile de-a lungul celor doi ani.

Cred că cel mai important este să preluăm și noi ceea ce se întâmplă în alte țări, să menținem acel ritm de pionierat în ceea ce înseamnă acces la servicii medicale din punct de vedere al inovației și să tratăm pacienții din România ca pacienți europeni", a declarat Radu Gănescu, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii "Pandemia COVID-19, 2022: "Nimic nu va mai fi la fel" vs. "Luați din nou prin surprindere""

Ce este tratamentul profilactic

 

"Deci putem spune că prevenim. Dacă vaccinul este tot o prevenție prin vaccinare, organismul tău învață să se lupte cu boala și nu ajungi într-o stare mai gravă sau nu ajungi într-o formă care poate duce la ATI sau deces, deja avem acum și alte soluții, nu numai vaccinul, ci și tratamente care luate preventiv pentru anumite categorii de pacienți imuno-compromiși, îi pot feri sau ajuta să nu aibă o formă de boală gravă, să nu aibă o formă de boală care să-i după la ATI sau la deces.

De ce? Pentru că persoanele imuno-compromise au un sistem imunitar mult mai slab decât o persoană sănătoasă și atunci reacționează mult mai greu și sunt mult mai expuși la tot ceea ce înseamnă infecție și COVID.

E important să știm cu toții să pentru aceste categorii de persoane trebuie să avem acces și să avem posibilitatea de a-i trata, înainte de a se infecta.

Și cred că odată cu vaccinul și partea de tratament care este profilactic, cu siguranță va ajuta pacienții și va ajuta pacienții imuno-compromise", a completat președinte Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).

Anticorpii monoclonali, doriți de pacienții cu boli cronice. De ce?

 

"Pacienții cu afecțiuni cronice își doresc să primească această protecție, să fie ajutați cu anticorpi monoclonali, pentru că ei nu dezvoltă, nu au propriul răspuns imun adecvat infecției COVID", a mai spus Val Vâlcu.

"E normal să-și dorească. Ne uităm în jurul nostru și vedem că suntem și vom fi încă în pandemie, deci cu siguranță acest virus nu va trece mâine, cu siguranță va evolua și deja suntem la alte niveluri de tulpini, din ce în ce mai infecțioase. Atunci există riscul pentru anumite categorii și cred că este normal, ca pacienți și cetățeni, ca autorități, să ne dorim să putem să-i protejăm.

Așa cum încercăm să protejăm populația prin vaccinare și să ajutăm să scădem numărul de persoane infectate sau persoane care ajung în stare gravă sau în stadii avansate, așa și aceste categorii de pacienți, pentru care sistemul de sănătate nu le poate produce o cantitate suficientă de anticorpi, nu-i poate ajuta să treacă prin această boală, au nevoie și ei de sprijin și ajutor", a conchis Radu Gănescu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel