Ce înseamnă dacă vorbești singur. Răspunsul te va uimi

Monika Baciu |
Data publicării:
ce inseamna daca vorbesti singur - FOTO: Freepik@pch.vector
ce inseamna daca vorbesti singur - FOTO: [email protected]

Ce înseamnă dacă vorbești singur. Cu toții am avut astfel de momente în care am rostit o frază când nu era nimeni în jurul nostru, în special la nervi, dar care este totuși efectul. 

Ce înseamnă dacă vorbești singur. Poate părea amuzant, dar cineva a făcut acest lucru pentru a se îmbunătăți pe sine. De exemplu, atunci când cineva trebuie să țină un discurs în fața oamenilor, trebuie să vorbească cu el însuși în fața oglinzii. Într-adevăr, acest lucru va avea ca rezultat îmbunătățirea abilității de comunicare.

În plus, puteți să promovați contactul vizual și să încercați să faceți ce este mai bun din el. S-ar putea să nu vă imaginați niciodată că discuția interioară este foarte sănătoasă și poate promova sănătatea mintală, potrivit Dr. Health Benefits.

Vorbitul singur elimină stresul

Una dintre beneficiile pentru sănătate ale vorbitului cu tine însuți este acela de a preveni stresul. Făcând auto-vorbire interioară, corectează modurile distorsionate de gândire și credințele autodepășitoare care duc adesea la emoții negative, cum ar fi îngrijorarea, frica, furia, depresia și vinovăția.

În acest moment, oamenii care vorbesc cu ei înșiși nu sunt deloc nebuni. Vorbirea de sine rămâne discursul intern și privat pe care îl reprezintă mintea noastră, cuvinte spuse sub respirație sau gânduri tăcute. Apoi, ca o modalitate de a preveni stresul, a vorbi cu tine însuți este un lucru de care ar trebui să se țină cont.

Vezi și: Scaunul gras, steatoreea, semn al mai multor boli. Cum îți este afectat ficatul, pancreasul sau stomacul

Vorbitul singur, modalitatea de a organiza gândurile

A vorbi cu tine însuți te va ajuta să iei o decizie. În acest caz, este posibil să ai multe gânduri despre ceva. Vorbind cu tine însuți, poți organiza ce este corect, ce este mai important și care este lucrul pe care ar trebui să îl începi mai întâi.

Vorbitul singur controlează emoțiile

Un alt beneficiu pentru sănătate al vorbitului cu tine însuți este acela de a-ți permite să controlezi emoțiile. Dacă ai unele probleme, în loc să dai emoției puterea, atunci poți prefera să vorbești și să te întrebi. Întreabă-te dacă merită sau nu, În acest fel, discuția interioară te ajută să previi lucrurile rele pe care le-ai putea face sau zice cuiva.

Vezi și: Când sughițul devine o urgență medicală. Cele două simptome care trebuie să te trimită la medic. Poate fi vorba de un AVC

Vorbitul singur stimulează încrederea în sine

Vorbitul cu tine însuți îți poate spori încrederea. În acest caz, poate îmbunătăți concentrarea mentală, precum și promova gândirea pozitivă. Într-adevăr, poate fi un instrument puternic pentru a stimula încrederea în sine și pentru a vă îmbunătăți capacitatea de a finaliza anumite sarcini.

Mai mult decât atât, este asociat cu un studiu care a arătat o corelație între auto-vorbire, autoeficacitatea, încrederea unei persoane în capacitatea și performanța sa. În consecință, autovorbirea interioară poate promova autoeficacitatea, ceea ce s-a tradus printr-o performanță mai bună.

Vezi și: Ucigașul tăcut cu simptome ignorate. Netratat duce la complicații grave

Vorbitul singur promovează sănătatea creierului

Vorbitul cu tine însuți poate promova sănătatea creierului. Pe măsură ce redai gândul în interior, vei putea să recunoști lucrurile. Ca urmare, va îmbunătăți performanța creierului tău. De asemenea, un studiu publicat în Quarterly Journal of Experimental Psychology a constatat că persoanele care repetă numele unui obiect pe care îl caută au reușit să îl găsească mult mai repede decât cele care au lâncezit în tăcere prin magazin.

Acest lucru poate arăta că repetarea cuvintelor în interiorul tău poate promova memoria. Astfel, poți vorbi cu tine însuți pentru a avea o memorie și un creier sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel