Ce rol joacă educația în calcularea ratei fertilității unei țări

Florina Pop / 09 sep 2020 / 23:15

Educația fetelor și folosirea contraceptivelor scad rata fertilității unei țări, susține un studiu.

Utilizarea pe scară largă a contraceptivelor și, într-o măsură mai mică, educația fetelor până la vârsta de cel puțin 14 ani au cel mai mare impact în reducerea ratei fertilității unei țări, se arată într-o lucrare publicată pe 23 iulie în Population and Development Review.

”Factorii de decizie politică din țările cu rate de fertilitate ridicate sunt deseori interesați să-și accelereze scăderea fertilității, deoarece creșterea rapidă a populației poate duce la o serie de consecințe nedorite din punct de vedere economic, ecologic și asupra sănătății publice. (...) Politicile care sporesc accesul la educație și planificarea familială sunt, în general, considerate a accelera scăderea fertilității prin împuternicirea indivizilor, în special a fetelor și femeilor, pentru a-și atinge propriile dorințe în viață. cel mai mare impact asupra scăderii fertilității”, a spus Daphne Liu, doctorand în Statistică la Universitatea din Washington, potrivit unui comunicat al universității citate.

Rata de fertilitate globală actuală este de 2,5 nașteri pe femeie și este în scădere față de 3,2 în 1990, dar este mai mare în părți ale lumii - unde unele țări raportează rate de fertilitate de cel puțin 4 nașteri pe femeie.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy