Ce rol joacă proteinele în obținerea brânzeturilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Brânză de vaci. Foto: Pixabay
Brânză de vaci. Foto: Pixabay

Procesul de denaturare a proteinelor este esențial în obținerea brânzeturilor.

Dan Vodnar, profesor de gastronomie Moleculară la USAMV Cluj oferă explicația științifică a obținerii brânzeturilor:

”#Știați Că

În procesul de obținere a brânzeturilor, eliberarea de zer se datorează denaturării proteinelor?

La prepararea brânzeturilor, cașul este încălzit, iar acest lucru determină proteinele, care erau deja denaturate de aciditatea și de enzimele din cheagul adăugat, să se adune și să elibereze zerul, fenomen care duce la obținerea unui preparat ferm”.

Specialiștii spun că probioticele, bacterii bune care pot contribui la sănătatea intestinului și generală, pot fi găsite în unele tipuri de brânză, precum și în suplimentele alimentare, alimentele fermentate și iaurtul. De obicei, probioticele se găsesc în brânzeturi care au fost maturate, dar care nu au fost încălzite după aceea. Aceasta include atât brânzeturile moi, cât și cele tari, inclusiv elvețiene, provolone, Gouda, cheddar, Edam, Gruyère și brânză de vaci.

Adăugarea de probiotice la dietă poate îmbunătăți sănătatea dvs., contribuind la stimularea creșterii bacteriilor bune în interiorul intestinului. Intestinul conține aproximativ 100 de trilioane de bacterii, dar, în unele cazuri, echilibrul dintre bacteriile utile și dăunătoare se deteriorează.

Când se întâmplă acest lucru, experții consideră că poate fi legat de o serie de afecțiuni, cum ar fi alergiile, tulburările de dispoziție și artrita. Consumul de alimente care conțin probiotice, cum ar fi brânza, poate ajuta la restabilirea acestui echilibru natural. Singura precauție când vine vorba de brânză este să nu exagerați. Brânza tinde să fie bogată în calorii, grăsimi saturate și sodiu, scrie Harvard Medical School.

Astrologul DC News Daniela Simulescu a realizat un material despre ce brânză preferă fiecare zodie. Brânza favorită a zodiei tale:

Taur: Gorgonzola - Gorgonzola este perfectă pentru Taur, semnul asociat cu banii și luxul. Poate fi untos, ferm și sărat și are și o aromă neașteptată, puţin înţepătoare - asemănător cu gustul pe care îl poate lăsa un Taur când îl contrazici. În același timp, Gorgonzola este sfărâmicioasă şi cedează uşor la atingere. S-ar putea să pună o faţadă puternică, dar ceea ce își doresc cu adevărat Taurii este iubirea. Încercați această brânză delicioasă pe o pizza cu smochine, alături de un pahar de vin.

Gemeni: Brie - Brie este o alegere excelentă pentru Gemeni, deoarece, la fel ca semnul, este pufos (bun la discuții mici între prieteni). Brânza are, de asemenea, o coajă exterioară înflorită, cu un interior neted și contrastant (la fel ca dubla personalitate a Gemenilor). Brie este, de asemenea, moale și cu nuci crocante ce îţi surprind simţurile, la fel ca Gemenii. Încercați-l cu nuci condimentate pentru un aperitiv distractiv în acest sezon de sărbători.

Fecioară: Feta - Feta este o brânză compactă, simplă, dar elegantă, la fel ca Fecioara. În plus, este de neegalat pentru că se fărâmiţează în salate, ceea ce Fecioarele apreciază foarte mult, fiind foarte conştiente de importanţa alimentaţiei sănătoase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel