Ce să facem când nu putem dormi. Sfatul unui expert

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Obiceiuri proaste, care pot aduce beneficii
Obiceiuri proaste, care pot aduce beneficii

Somnul nu poate fi recuperat, nu e asemeni unei datorii, susține un expert american.

 

 

Matt Walker, profesor în Neuroștiințe și Psihologie la Universitatea din California, ne-a sfătuit, într-o prelegere TED, ce să facem când nu putem dormi noaptea. ”Nu putem să recuperăm somnul pierdut. Somnul nu e ca o bancă. Nu poți acumula o datorie, sperând că o vei plăti mai târziu”, afirmă specialistul.

Potrivit acestuia, oamenii sunt singura specie care se privează de somn în mod deliberat. ”Dacă stai în pat treaz prea mult timp, ar trebui să te ridici din pat şi să mergi în altă cameră şi să faci altceva. Asta deoarece creierul va asocia foarte rapid dormitorul cu locul de veghe şi trebuie să rupi această asociere. Aşa că, întoarce-te în pat doar când eşti somnoros, iar în acest mod vei reînvăţa asocierea pe care ai avut-o odată, aceea că patul e locul unde dormi. Analogia ar fi că niciodată nu te aşezi la masă aşteptând să ţi se facă foame”, recomandă Matt Walker, potrivit unei prelegeri TED din aprilie 2019..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel