Ce să faci dacă îți este rău când zbori cu avionul. Afecțiunile care pot fi agravate în timpul zborului

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
avion - FOTO: Freepik@EyeEM
avion - FOTO: Freepik@EyeEM

Răul de avion este cauzat de o combinație de factori fizici și psihologici. Ce trebuie să faci dacă te simți rău când zbori cu avionul sau dacă ți se declanșează o afecțiune în timpul zborului. 

Avionul este cel mai nepotrivit loc pentru a te îmbolnăvi, dar din nefericire, se întâmplă, în multe forme. Există mai multe afecțiuni neplăcute și chiar potențial periculoase pe care călătorii le pot dezvolta în timpul unui zbor. Grețuri, diaree, dureri de cap, amețeli, congestie, cheaguri de sânge, infecții sinusale, tinitus. Călătorii se pot confrunta cu aceste probleme odată ce sunt în aer.

"O infecție sinusală gravă poate uneori să se agraveze când zbori din cauza schimbării presiunii aerului. Acest lucru poate duce la o senzație de pocnitură în timpane, iar în cazuri foarte rare poate duce uneori la perforarea timpanului.

Și apoi, desigur, există și răul de mișcare, care poate fi manifestat prin greață, vărsături, dureri de cap și amețeli. Turbulența poate face lucrurile și mai rele", a spus dr. Danielle Qing, profesor asistent și specialist în medicină internă la Mount Sinai, potrivit HuffPost.

Vezi și: Afecțiunea care crește riscul de deces. Este frecvent întâlnită

Cazurile medicale, dificil de rezolvat în aer

Să te îmbolnăvești în timpul zborului poate fi greu de gestionat. După cum a spus dr. Daniel Chandler, medic primar la Tufts Medical Center,  "avioanele sunt locuri ciudate pentru că lucrurile care ar fi atât de ușor de rezolvat pe pământ sunt mai dificil de rezolvat în aer din cauza lipsei de resurse și de oameni pentru a le rezolva".

Cu toate acestea, există pași pe care îi poți lua pentru a ameliora problema dacă te îmbolnăvești în timpul unui zbor. Experții au împărtășit sfaturile pe care să le urmezi pentru a face față bolilor în timpul zborului.

Evită să te uiți la ecrane

Rău de avion - FOTO: Freepik@geargodz

"Dacă ai rău de mișcare, încearcă să eviți lucrurile vizuale precum telefonul sau televizoarele din avion. În schimb, odihnește-te. Dar dacă nu poți să dormi, ascultă ceva muzică, un podcast sau o carte audio", a spus Chandler.

Dacă încerci să combați greața, a mai recomandat să nu te uiți la pungile de vărsături de pe scaune, deoarece acest lucru ar putea accentua senzația de greață.

"Dacă ești într-un loc de la fereastră, uită-te la orizont", a spus dr. Rabia De Latour, gastroenterolog și profesor asistent de medicină la NYU Grossman School of Medicine.

De asemenea, a recomandat să eviți să-ți miști capul în mod inutil. 

Vezi și: Ce înseamnă, de fapt, dacă te trezești cu urme de pernă pe față. Semnalul de alarmă transmis de piele

Hidratarea, esențială

Dacă ai greață sau simptome gastrointestinale, fă tot posibilul să te hidratezi, deoarece deshidratarea poate agrava starea ta. Asigură-te că bei lichide încet și cu atenție, totuși, pentru a evita o altă călătorie la baie.

"Încearcă să te hidratezi cu apă, nu cu băuturi carbogazoase", a spus De Latour.

Mediul din cabină de avion poate fi foarte uscat, deci chiar dacă nu te simți rău, ai grijă să bei multă apă atunci când călătorești cu avionul. Consumul suficient de apă poate ajuta și în cazul durerilor de cap și amețelilor.

"Oamenii nu beau suficientă apă când călătoresc, așa că deshidratarea este un motiv obișnuit pentru durerile de cap în timpul unui zbor. Uneori, amețelile sunt doar o formă de rău de mișcare, dar alteori pot fi cauzate și de deshidratare. În special dacă ai consumat alcool, bea puțină apă în plus", a spus Chandler.

De ce să adaugi scorțișoară în apa cu care speli pe jos. Trucul fabulos care îți va schimba viața

Încearcă să mănânci

Uneori, mâncarea este ultimul lucru pe care îl vrei să-l faci când te simți rău. Dar fă tot ce poți pentru a consuma ceva.

"Mănâncă puțină pâine sau biscuiți. A avea o cantitate mică de mâncare simplă în stomac îți poate lua puțin din greață", a spus Chandler.

Este important să încerci să te hidratezi atunci când boala te lovește, mai ales într-un mediu de cabină de avion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel