EXCLUSIV Ce se întâmplă când combini micii cu bere. Boala pe care o faci. Anca Ioniță: Cea mai nocivă combinație

De pe grătarele de 1 mai, dar și din timpul verii, este nelipsită combinația dintre mici și bere. Numai că aceasta este total nesănătoasă.
Combinația dintre mici și bere are efecte nesănătoase asupra organismului. Micii sunt preparatul pe care românii îl pun pe grătar cel mai des. De 1 mai, în timpul verii, mici sfârâie pe grătare. Aceștia sunt ”stinși” cu o bere rece.
Micii pot fi considerați un aliment sănătos, în condițiile în care sunt preparați în mod corespunzător. Medicii nutriționiști ne explică cum trebuie să preparăm micii pentru a fi o gustare sănătoasă.
Micii, cum îi gătim pentru a fi sănătoși
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce trebuie să avem în vedere atunci când pregătim micii.
”Dacă facem micii în casă, ei pot reprezenta o sursă bună de proteine, având în compoziţie carne tocată de vită/porc şi condimente. În schimb, dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.
Cea mai sănătoasă metoda de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Vezi și: Violența psihologică și viața cu un psihopat. Radu Leca: Lasă cele mai adânci urme
Micii, ce conțin
Așa cum ne-a explicat medicul nutriționist, micii sunt o bună sursă de proteine. Pe lângă acestea, micii mai au și minerale și vitamine, esențiale pentru funcționarea normală a organismului.
- 105g de proteine complete,
- 50g de grăsime după prepararea termică
- 00,0g carbohidrați.
În plus mai avem și:
- 496% Vitamina B12
- 310% Zinc
- 196% Vitamina B3
- 185% Seleniu
- 131% Fosfor
- 106% Vitamina B6
- 60% Fier și Vitamina B5
- 40% Potasiu și Cupru- 33% Magneziu.
Procente din DZR de nutrienți pentru o femeie sedentară cu înalțimea de 1,65m.
Vezi și: Colagenul, proteina tinereții și mobilității. Bilic: Un strop, să mențină sinteza la cote înalte
Ce se întâmplă în momentul în care micii sunt prăjiți pe grătar
De-a lungul timpului s-au făcut câteva asocieri în ceea ce privește consumul crescut de carne roșie și de carne procesată, sau gătită la temperaturi foarte înalte. Potrivit specialiștilor, în momentul în care alimentele sunt preparate pe grătar, se formează compuși toxici care par a crește riscul de apariție a anumitor tipuri de cancere.
”Micii sunt făcuți pe grătar, cu cărbune și, de obicei, dacă sunt aproape arși, nu se pătrund până la mijloc, iar atunci ar putea crește riscul de apariție a unui cancer. Dacă e ars, absolut, se formează compuși volatili și acroleina.
Compuși policiclici aromatici se mai numesc, au fost studiați și s-au dovedit a fi cancerigeni”, arată dr. Brigitta Marc, dietetician nutriționist, pe pagina de Facebook a Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca.
De ce combinația dintre mici și bere nu este sănătoasă
Medicul nutriționist Anca Ioniță ne-a mai explicat de ce combinația dintre mici și bere nu este una sănătoasă.
”Când combinam micii cu berea, practic combinam grăsime cu alcool. Este cea mai nocivă combinaţie pentru ficatul nostru, deoarece se îngreunează procesul de digestie.
Ficatul prioritizeaza procesarea alcoolului deoarece este un toxic pentru el şi trebuie să îl elimine cât mai repede. Ulterior grăsimea adusă din alimentaţie se depune pe ficat, acesta fiind procesul apariţiei ficatului gras sau steatozei hepatice”, a mai explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
Boala care afectează un milion de români. Prof. dr. Florin Mihălțan: Exacerbări severe. Capcane care ascund afecțiunea
Boala care afectează un milion de români. Poți suferi de aceasta și să nu îți dai seama încă de la început, iar consecințele sunt grave.
Cum îți poți evalua rezerva ovariană și fertilitatea. Dr. Lucia Luchian: Se poate recolta oricând
Al patrulea transplant hepatic reușit la SANADOR. Dr. Dragoș Romanescu: Cel mai complex. Recuperare rapidă
Radioterapia de precizie, progrese. Dr. Matei Bâră: Control local al bolii. Reducerea efectelor adverse
Așa se tratează cancerul! Țintește direct locul unde a fost tumora
Totul despre cancerul colorectal. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), la DC Medical și DC News
Transplantul hepatic: riscuri și recuperare. Dr. Dragoș Romanescu: Multă minuțiozitate. Pacientul transplantat e un pacient fragil
CRBL, știi asta? Depresia, "o fiță" atât de cool, încât te face să nu te mai poți ridica din pat. Depresia NU e o fiță, dar ignoranța da!
Boala varicoasă, simptome și cauze. Semnul banal care trimite femeile la medic. Dr. Anca Chitic: Consecințele sunt grave
România, progrese importante în sănătate. Cătălin Radu, Bristol Myers Squibb: Ritmul s-a accelerat. Nu ne oprim niciodată din a inova
Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.