Ce se întâmplă când nu mai întreții relații intime. 7 afecțiuni medicale pe care le riști

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ce se intampla cand nu mai intretii relatii intime - FOTO: Freepik@prostock-studio
ce se intampla cand nu mai intretii relatii intime - FOTO: Freepik@prostock-studio

Ce se întâmplă când nu mai întreții relații intime. Cum te afectează abstinența. 7 boli pe care le riști. 

Ce se întâmplă când nu mai întreții relații intime. Relațiile intime pot fi un antidot pentru simptomele sindromului premenstrual, vă pot ajuta să aveți o dispoziție mai bună (mai ales dacă aveți contact intim după-amiază), poate stimula sănătatea inimii și poate ameliora simptomele de anxietate. Dar ce se întâmplă când nu mai aveți relații intime. 

"Perioadele de uscăciune pe termen lung pot predispune oamenii la depresie, anxietate și stres crescut", spune specialistul în fertilitate și medicul ginecolog Lucky Sekhon, MD, certificat în obstetrică și ginecologie.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că creierul nostru este privat de endorfine (sau hormoni fericiți) eliberate în timpul actului sexual, cum ar fi oxitocina și dopamina. Dar există și alte modalități de a stimula endorfinele dacă nu aveți relații intime.

"Cu cât durează mai mult, cu cât îl faci mai des și cu cât ești mai viguros, cu atât va avea mai mult efect. Îți poate crește ritmul cardiac și susține fluxul sanguin - deci poate fi bun pentru inima ta", spune Dr. Queen.

Ținând cont de acest lucru, citiți mai departe pentru a afla șapte posibile efecte ale lipsei relațiilor intime, potrivit experților în sănătate sexuală, potrivit topului realizat de Well and Good.

Vezi și: Regele Charles, obiceiul alimentar nesănătos. Ce greșeală uriașă face monarhul: Îl vede ca pe un lux

1. Experimentarea unor dureri și dureri

”Relațiile intime pot fi un remediu eficient pentru durere, cum ar fi crampele menstruale, mușchii dureroși sau durerile de cap”, spune sexologul Rebecca Alvarez Story, fondatoarea pieței de intimitate Bloomi.

2. Creșterea tensiunii arteriale și a nivelului de stres

"Dacă nu ai relații intime sau nu te implici în alte forme de exerciții fizice, este posibil să observi o creștere a tensiunii arteriale și a nivelului de stres. De asemenea, dacă nu ai parte de "acea eliberare", nivelul de stres poate crește, ceea ce poate cauza o scădere a dispoziției", spune Story.

La fel ca și în cazul exemplelor de simptome de anxietate și de sănătate a inimii menționate mai sus, dacă nu aveți relații intime puteți fi atenți să faceți exerciții în alte moduri ca mijloc de a vă echilibra plăcerea sângelui și stresul.

Vezi și: Regina Camilla, dietă. Care e alimentul simplu, adorat de soția Regelui Charles și ce nu mănâncă niciodată. Fiul ei a dat-o de gol: E o dietă ridicolă

3. Strângerea canalului vaginal pentru persoanele care trec prin menopauză

"Perioadele lungi de timp fără relații sexuale regulate pot duce la strângerea canalului vaginal în timpul menopauzei, ceea ce poate duce la subțierea țesutului vaginal și la predispoziția spre rupere și sângerare în timpul actului sexual", spune Dr. Sekhon.

4. Scăderea sănătății prostatei

Potrivit unui studiu longitudinal din 2016 în European Urology, frecvența ejaculării și riscul de cancer de prostată sunt invers legate. Mai exact, cei care au avut probleme cu prostata și care au ejaculat de mai puțin de șapte ori pe lună au avut mai multe șanse de a fi diagnosticați cu cancer de prostată decât cei care au ejaculat de aproximativ 20 de ori pe lună.

Rețineți, experții sunt de acord că sexul solo și sexul în parteneriat - atât timp cât este consensual, sigur și plăcut - oferă beneficii similare. Așadar, luați în considerare masturbarea de dragul prostatei dumneavoastră, chiar dacă sexul în parteneriat nu este pe masă.

5. Nivelul de excitare spontană poate scădea

Un mic studiu din 2014, realizat pe 174 de persoane și publicat în The Canadian Journal of Human Sexuality, a constatat că angajarea în relații intime în prima zi te face de fapt să tânjești mai mult după el în ziua a doua.

Și, potrivit Dr. Queen, inversul - că un efect al lipsei de intimitate te poate face să îți dorești mai puține relații intime, în general - poate fi, de asemenea, adevărat.

"Pentru unii, acest lucru va avea ca efect faptul că devine mai greu să te exciți, chiar dacă îți dorești".

Vezi și: Regele Charles, diagnostice. Cele 3 boli de care nu a știut nimeni: Voi servi țara pe tot timpul rămas pe care Dumnezeu mi-l va acorda

6. Este posibil ca podeaua pelviană să nu rămână în formă

Toate ființele umane au o podea pelviană, iar lipsa relațiilor intime poate compromite rezistența acesteia. Acest lucru, la rândul său, poate afecta capacitatea de a avea și intensitatea viitoarelor orgasme, spune Dr. Queen.

”Dacă încercați să aveți unul, s-ar putea să vă simțiți mai slab, deoarece pulsațiile podelei pelviene sunt sursa impulsurilor plăcute pe care le simțim odată cu orgasmul”, mai notează Dr. Queen.

Vezi și: Ucis de cancer în 24 de ore de la primirea diagnosticului. Medic: Oamenii mor dacă nu primesc tratament în câteva ore sau câteva zile. Crește rapid. Poate fi descoperit doar în stadii avansate

7. Riscul unui somn de calitate mai slabă

"Atunci când simți o plăcere intensă în urma relațiilor intime, organismul eliberează un cocktail de hormoni care te ajută să adormi", spune Alvarez, precizând că hormoni precum vasopresina și oxitocina reduc stresul din organism și te ajută să adormi rapid. După acest punct, adaugă Alvarez Story, "norepinefrina și serotonina ajută apoi corpul să intre într-un flux de cicluri de somn REM pentru a vă ajuta să rămâneți confortabil adormit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel