Regele Charles, diagnostice. Cele 3 boli de care nu a știut nimeni: Voi servi țara pe tot timpul rămas pe care Dumnezeu mi-l va acorda

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
regele charles - FOTO: Instragram@Clarence House
regele charles - FOTO: Instragram@Clarence House

Regele Charles s-a angajat să își servească țara "în tot timpul pe care Dumnezeu i-l va acorda". Iată cu ce boli s-a confruntat Regele Charles al III-lea.

Odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, toți ochii sunt ațintiți asupra Regelui Charles al III-lea, care devine monarh la 73 de ani, o vârstă la care majoritatea oamenilor sunt deja la mulți ani de pensie.

Poate fi o muncă solicitantă, cu angajamente oficiale zilnice, multe călătorii și întâlniri non-stop cu consilieri, demnitari și cetățeni obișnuiți. Deși noul Rege nu va egala recordul de 70 de ani pe tron al mamei sale, el și-a demonstrat deja rezistența.

Longevitatea părinților, indicii asupra sănătății Regelui Charles

Faimoasa longevitate sănătoasă a părinților Regelui Charles oferă câteva indicii, spun experții.

”Regele Charles, a cărui mamă a ajuns la 96 de ani, iar tatăl a murit anul trecut la 99 de ani, ar putea să se aștepte la o domnie decentă, în ciuda faptului că a început doar la 73 de ani”, a declarat Andrew Steele, un om de știință britanic și autor al cărții ”Ageless: Noua știință a îmbătrânirii fără a îmbătrâni”, potrivit Today.

Vezi și: Dispozitivul care descoperă un AVC. Cum recunoști un accident vascular cerebral. Ciurchea: În AVC NU ai timp! Dacă l-ai prins în primele 4 ore, pacientul este absolut recuperat

Regele Charles a avut COVID-19 de două ori

Regele Charles a fost testat pentru prima dată pozitiv la coronavirus la sfârșitul lunii martie 2020, în timp ce boala se răspândea în întreaga lume. El a avut simptome ușoare, dar în rest a rămas în stare bună de sănătate, a declarat Clarence House la acea vreme.

El a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pentru a doua oară în luna februarie a acestui an. După ce s-a autoizolat, el și-a reluat îndatoririle regale o săptămână mai târziu.

Regalul a primit vaccinul COVID-19 și un rapel, a relatat BBC.

Vezi și: Regina Camilla, dietă. Care e alimentul simplu, adorat de soția Regelui Charles și ce nu mănâncă niciodată. Fiul ei a dat-o de gol: E o dietă ridicolă

De ce are Regele Charles mâinile umflate

Au existat îngrijorări cu privire la mâinile sale umflate. De câțiva ani încoace, presa britanică s-a întrebat despre degetele și mâinile umflate ale regelui. Fotografii dintr-o călătorie din 2019 în Insulele Solomon au arătat amploarea problemei.

Mâinile regelui Charles încă păreau umflate în ultimele zile, când s-a întâlnit cu premierul britanic Liz Truss pe 9 septembrie. Nu există nicio comunicare oficială despre diagnosticul său, dacă există, dar, în general, medicii au spus că acest simptom se poate datora unei varietăți de probleme.

Bolile cardiace, hepatice și renale sunt cauze comune ale umflăturilor, dar de obicei implică întregul corp, a declarat Dr. Jeffrey Linder, șeful departamentului de medicină internă de la Northwestern Medicine din Chicago.

”Picioarele și gleznele sunt de obicei afectate primele, iar umflarea trebuie să fie în general destul de avansată pentru a implica mâinile. Dacă mai contează, nu am observat o umflătură evidentă a picioarelor sau gleznelor în fotografiile recente în care poartă un kilt”, a declarat Linder pentru Today.

Retenția de lichide poate provoca, de asemenea, umflarea mâinilor și a gleznelor, care poate fi mai accentuată la adulții în vârstă care au fost inactivi sau au stat jos, a adăugat el. Unele medicamente pot agrava umflarea mâinilor și gleznelor.

Pentru umflarea izolată a mâinilor și a degetelor, osteoartrita, sau artrita ”de uzură”, poate fi uneori cauza, dar osteoartrita este de obicei asociată cu modificări osoase, a spus Linder.

Tulburările inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, artrita psoriazică și alte forme de artrită sau inflamație la nivelul pielii sunt, de asemenea, cauze posibile.

”Cu toate acestea, m-aș aștepta ca majoritatea acestor afecțiuni să fie asociate cu alte simptome, precum dureri articulare marcate, febră sau erupții cutanate”, a precizat Linder.

Vezi și: Cât costă o asigurare de sănătate în România. Asigurare privată și asigurare la stat, prețuri. Ciurchea: Cineva cu un venit mai mare plătește mai mult

Regele Charles, excrescență necanceroasă de pe față

Acea procedură ”minoră și de rutină” a avut loc în 2008 și a implicat o pată pe partea laterală a nasului său, a relatat Associated Press. Ambilor săi părinți le-au fost îndepărtate excrescențe necanceroase similare de pe față în anii anteriori.

Regele Charles, leziuni sportive

Regele are o colecție de cicatrici din perioada în care juca polo. El și-a rupt brațul drept în două locuri după ce a căzut de pe calul său în timpul unui meci de polo în 1990, a relatat Associated Press.

În 1998, și-a fisurat o coastă după ce a căzut de pe cal în timp ce se afla la vânătoare, potrivit BBC. În același an, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a repara cartilajul de la genunchiul drept.

În 2001, regalul a fost lăsat inconștient după ce a căzut de pe calul său în timpul unui meci de polo. În același an, el și-a fracturat un os din umăr când a căzut de pe cal în timpul unei vânători de vulpi, notează BBC.

El a renunțat la polo în 2005, la vârsta de 57 de ani.

Vezi și: Regele Charles, obiceiul alimentar nesănătos. Ce greșeală uriașă face monarhul: Îl vede ca pe un lux

Regele Charles, operat de hernie

În 2003, prințul Charles de atunci s-a rănit în timp ce punea garduri vii în grădinile de la una dintre proprietățile sale și a avut nevoie de o ”operație destul de obișnuită”, a relatat BBC.

Herniile sunt frecvente și se întâmplă atunci când o parte a unui organ intern sau a unui țesut se umflă printr-o zonă slabă a mușchilor, adesea în timpul unei întinderi, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină. Cele mai multe hernii apar în abdomen, iar intervenția chirurgicală repară deschiderea din peretele muscular, a precizat aceasta.

La fel ca și răposații săi părinți, Regele Charles pare să fie sănătos la cei 70 de ani ai săi. El a promis deja că își va servi țara "pe tot timpul rămas pe care Dumnezeu mi-l va acorda".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel