Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă scorțișoară. Trendul online care afectează plămânii permanent

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă scorțișoară. Află care este limita tolerabilă care îți oferă beneficii pentru sănătate.
Dacă este consumată în exces, scorțișoara poate provoca efecte secundare, inclusiv leziuni hepatice și reacții alergice. Scorțișoara este un condiment obținut din scoarța interioară a arborelui Cinnamomum.
Este foarte populară și a fost asociată cu beneficii pentru sănătate, cum ar fi un control îmbunătățit al zahărului din sânge și scăderea unor factori de risc pentru bolile de inimă.
Cele două tipuri principale de scorțișoară sunt:
- Cassia: Numită și scorțișoară obișnuită, acesta este tipul cel mai frecvent utilizat.
- Ceylon: Cunoscută sub numele de scorțișoară "adevărată", Ceylon are un gust mai ușor și mai puțin amar.
Scorțișoara Cassia este mai des întâlnită în supermarketuri, având în vedere că este mult mai ieftină decât scorțișoara Ceylon. În timp ce scorțișoara Cassia poate fi consumată în condiții de siguranță în cantități mici sau moderate, consumul unei cantități prea mari poate cauza probleme de sănătate, deoarece conține cantități mari de un compus numit cumarină.
Cercetările au descoperit că dacă se consumă prea multă cumarină poate dăuna ficatului și poate crește riscul de cancer. În plus, consumul unei cantități prea mari de scorțișoară Cassia a fost legat de multe alte efecte secundare.
Vezi și: De ce avem nevoie de somn. Câte ore trebuie să dormim pe noapte
Iată efectele secundare ale consumului de prea multă scorțișoară Cassia.
1. Poate provoca afectarea ficatului
Scorțișoara Cassia este o sursă bogată de cumarină. Conținutul de cumarină al scorțișoarei Cassia măcinate poate varia între 7 și 18 miligrame pe linguriță (2,6 grame), în timp ce scorțișoara Ceylon conține doar urme de cumarină.
Doza zilnică tolerabilă de cumarină este de aproximativ 0,1 mg/kg de greutate corporală, sau 5 mg pe zi pentru o persoană de 59 kg. Acest lucru înseamnă că doar 1 linguriță de scorțișoară Cassia te-ar putea face să depășești limita zilnică.
Din nefericire, în urma mai multor studii, consumul unei cantități prea mari de cumarină poate provoca toxicitate și leziuni hepatice.
De exemplu, o femeie în vârstă de 73 de ani a dezvoltat o infecție hepatică bruscă care a provocat leziuni hepatice după ce a luat suplimente de scorțișoară timp de doar o săptămână. Cu toate acestea, în acest caz a fost vorba de suplimente care au furnizat o doză mai mare decât cea pe care ai obține-o doar din alimentație.
2. Poate crește riscul de cancer
Studiile pe animale au arătat că consumul unei cantități prea mari de cumarină, care este abundentă în scorțișoara Cassia, poate crește riscul anumitor tipuri de cancer.
De exemplu, studiile efectuate pe rozătoare au constatat că consumul unei cantități prea mari de cumarină poate provoca apariția unor tumori canceroase în plămâni, ficat și rinichi.
Modul în care cumarina poate provoca tumori nu este clar. Cu toate acestea, unii oameni de știință cred că cumarina provoacă deteriorarea ADN-ului în timp, crescând riscul de cancer.
Majoritatea cercetărilor privind efectele canceroase ale cumarinei au fost efectuate pe animale. Sunt necesare mai multe cercetări pe bază de oameni pentru a vedea dacă aceeași legătură dintre cancer și cumarină se aplică și la oameni.
3. Poate provoca răni bucale
Unele persoane au avut răni în gură în urma consumului de produse care conțin agenți de aromatizare cu scorțișoară.
Scorțișoara conține cinnamaldehidă, un compus care poate declanșa o reacție alergică atunci când este consumată în cantități mari. Cantitățile mici de condiment nu par să provoace această reacție, deoarece saliva împiedică substanțele chimice să rămână în contact cu gura pentru prea mult timp.
Pe lângă rănile din gură, alte simptome ale unei alergii la cinamaldehidă includ:
- Umflarea limbii sau a gingiilor
- O senzație de arsură sau mâncărime
- Pete albe în gură
Deși aceste simptome nu sunt neapărat grave, ele pot provoca disconfort .
Cu toate acestea, este important să reții că cinamaldehida te provoca răni în zona bucală doar dacă ești alergic la ea. Poți fi testat pentru acest tip de alergie cu un test cutanat.
De asemenea, rănile bucale par să îi afecteze mai ales pe cei care folosesc prea mult ulei de scorțișoară și gume de mestecat cu aromă de scorțișoară, deoarece aceste produse pot conține mai multă cinamaldehidă.
4. Poate provoca scăderea glicemiei
A avea un nivel ridicat cronic de zahăr în sânge este o problemă de sănătate. Dacă este lăsată netratată, poate duce la diabet, boli de inimă și multe alte probleme de sănătate.
Scorțișoara este binecunoscută pentru capacitatea sa de a scădea glicemia. Studiile au descoperit că acest condiment poate imita efectele insulinei, un hormon care ajută la eliminarea zahărului din sânge.
În timp ce consumul unei cantități mici de scorțișoară poate ajuta la scăderea glicemiei, consumul unei cantități prea mari de scorțișoară poate duce la scăderea prea mare a acesteia. Acest lucru se numește hipoglicemie. Aceasta poate duce la oboseală, amețeli și, eventual, leșin.
Persoanele care prezintă cel mai mare risc de a se confrunta cu un nivel scăzut de zahăr în sânge sunt cele care iau medicamente pentru diabet. Acest lucru se datorează faptului că scorțișoara poate spori efectele acestor medicamente și poate face ca glicemia să scadă prea mult.
5. Poate cauza probleme de respirație
Consumul unei cantități prea mari de scorțișoară măcinată într-o singură ședință poate provoca probleme de respirație.
Acest lucru se datorează faptului că acest condiment are o textură fină care poate face ca acesta să fie ușor de inhalat. Inhalarea accidentală a acesteia poate provoca:
- Tuse
- Înec
- Dificultăți atunci când încerci să respiri
De asemenea, cinamaldehida din scorțișoară este un iritant pentru gât. Aceasta poate provoca și alte probleme respiratorii.
Persoanele cu astm sau cu alte afecțiuni medicale care afectează respirația trebuie să fie deosebit de atente la inhalarea accidentală a scorțișoarei, deoarece este mai probabil ca acestea să aibă probleme de respirație.
6. Poate interacționa cu anumite medicamente
Scorțișoara poate fi consumată în siguranță în cantități mici sau moderate cu majoritatea medicamentelor.
Cu toate acestea, administrarea unei cantități prea mari poate fi o problemă dacă luați medicamente pentru diabet, boli de inimă sau boli de ficat. Acest lucru se datorează faptului că scorțișoara poate interacționa cu aceste medicamente, fie sporindu-le efectele, fie intensificându-le efectele secundare.
De exemplu, scorțișoara Cassia are cantități mari de cumarină, care poate provoca toxicitate și leziuni hepatice dacă este consumată în cantități mari.
De asemenea, scorțișoara poate ajuta la scăderea glicemiei, așa că, dacă luați medicamente pentru diabet, condimentul poate spori efectele acestora și poate face ca glicemia să scadă prea mult.
Riscurile consumului de scorțișoară uscată/ pudră
De când "provocarea scorțișoarei" a devenit extrem de populară pe rețelele sociale, mulți au încercat să mănânce cantități mari de scorțișoară uscată.
Această provocare presupune să mănânci o lingură de scorțișoară uscată, măcinată, în mai puțin de un minut, fără să bei apă.
Deși poate părea inofensivă, provocarea poate fi foarte periculoasă.
Mâncatul scorțișoarei uscate poate irita gâtul și plămânii, precum și poate provoca o senzație de sufocare. De asemenea, îți poate afecta permanent plămânii.
Acest lucru se datorează faptului că plămânii nu pot descompune fibrele din condiment. Aceasta se poate acumula în plămâni și poate provoca o inflamație a plămânilor cunoscută sub numele de pneumonie prin aspirație, potrivit Healthline.
Dacă pneumonia prin aspirație este lăsată netratată, plămânii pot rămâne cu cicatrici permanente și, eventual, pot ceda.
Cât de mult este prea mult?
Scorțișoara este în general sigură pentru a fi folosită în cantități mici ca condiment. Este legată de multe beneficii impresionante pentru sănătate.
Cu toate acestea, consumul unei cantități prea mari poate provoca efecte secundare potențial periculoase.
Acest lucru se aplică mai ales scorțișoarei Cassia, deoarece este o sursă bogată de cumarină. În schimb, scorțișoara de Ceylon conține doar urme de cumarină.
Doza zilnică tolerabilă pentru cumarină este de 0,1 mg pe kg de greutate corporală. Aceasta este cantitatea de cumarină pe care o poți consuma într-o zi fără riscul de efecte secundare.
Acest lucru echivalează până la 8 mg de cumarină pe zi pentru un adult care cântărește 178 de lire sterline (81 de kilograme). Pentru referință, cantitatea de cumarină din 1 linguriță (2,5 grame) de scorțișoară Cassia măcinată variază între 7 și 18 mg. Copiii pot tolera chiar mai puțin.
Scorțișoara este un condiment delicios, legat de multe beneficii pentru sănătate.
În timp ce consumul unor cantități mici sau moderate este sigur, consumul unei cantități prea mari poate provoca efecte secundare. Acest lucru se aplică mai ales scorțișoarei Cassia sau scorțișoarei "obișnuite", deoarece aceasta are cantități mari de cumarină, care a fost legată de afecțiuni precum afecțiuni hepatice și cancer.
Pe de altă parte, scorțișoara de Ceylon sau scorțișoara "adevărată" conține doar urme de cumarină.
Deși consumul excesiv de scorțișoară poate avea unele dezavantaje, este un condiment sănătos care poate fi consumat în siguranță în cantități mici sau moderate. A mânca mai puțin decât doza zilnică tolerabilă este mai mult decât suficient pentru a îți oferi beneficiile sale pentru sănătate.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.