Ce se întâmplă dacă mănânci ZILNIC o jumătate de cană de mango

Ce se întâmplă dacă mănânci ZILNIC o jumătate de cană de mango, FOTO unsplash
Ce se întâmplă dacă mănânci ZILNIC o jumătate de cană de mango, FOTO unsplash

Mango este adesea denumit „regele fructelor” în unele părți ale lumii. Motivul este simplu, are foarte multe beneficii pentru sănătate.

1. Vei avea mai puține riduri

Un studiu recent a arătat că subiecții care au mâncat o jumătate de cană de mango de 4 ori pe săptămână au observat o diminuare a ridurilor cu 23%. Acest lucru se datorează și faptului că fructul este bogat în beta-caroten și antioxidanți, ambii putând întârzia deteriorarea celulelor și ajuta la menținerea pielii tinere.

2. Risc redus de a dezvolta anumite tipuri de cancer

Mango conține polifenoli care au proprietăți de combatere a cancerului. Conform studiilor, acești polifenoli ne protejează corpul de stresul oxidativ, care este legat de mai multe tipuri de cancer. De asemenea, s-a dezvăluit că mango este cel mai eficient în prevenirea cancerului de sân.

3. Îmbunătățește vederea

Fructul este, de asemenea, bogat în luteină și zeaxantină, care îmbunătățesc vederea și previn bolile cronice ale ochilor. 

4. Digestia ta se va îmbunătăți

Mango este bogat în fibre dietetice și compuși amilazici, care sunt buni pentru sistemul nostru digestiv. Acestea ajută la descompunerea moleculelor mari de alimente, astfel încât organismul să le poată absorbi cu ușurință. Ca atare, ne poate ajuta și să evităm constipația cronică.

5. Reglează nivelul zahărului din sânge

Aceasta a fost concluzia unui studiu care a demonstrat că un consum regulat de mango a redus glicemia la persoanele obeze. Deși mango este dulce, chiar și persoanele cu diabet îl pot mânca. Fructul are un indice glicemic scăzut în comparație cu alte fructe, precum pepenele verde sau bananele. 

6. Redă strălucire părului

Pe lângă vitamina A, mango conține vitamina C, care ajută la regenerarea părului, menținându-l hidratat. Vitamina C ajută, de asemenea, la producerea de colagen care construiește proteinele părului și previne căderea părului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel