Ce se întâmplă dacă nu te speli pe mâini după ce ai fost la baie? Este mai periculos decăt să mănânci carne crudă

Această teorie provine dintr-un nou studiu, în care cercetătorii au descoperit că dacă nu te speli pe mâini după ce mergi la baie este mai probabil să răspândești E. coli rezistent la antibiotice decât dacă ai consuma carne crudă sau puțin gătită.

Deși, trebuie spus că acest studiu s-a concentrat doar pe o tulpină specifică de E. coli - există încă alte tipuri de E. coli și alte bacterii în general, care pot proveni din consumul de carne gătită sub formă de carne, notează Health.

Studiul, publicat marți în The Lancet Boli Infecțioase, a urmărit să stabilească dacă Escherichia coli cu spectru extins de β-lactamază (de asemenea, ESBL-E. produse de origine animală sau trecute de la persoană la persoană - ceva care până acum nu era cunoscut. Tipul specific de E. coli trăiește în intestinele oamenilor și animalelor și este în mare parte inofensiv, dar unele tulpini pot provoca simptome de intoxicație alimentară precum diaree și vărsături, infecții ale tractului urinar și chiar infecții ale sângelui.

Pentru studiu, cercetătorii de la Serviciul Național de Infecții, Agenția de Sănătate a Plantelor și Animalelor și alte agenții de sănătate publică și universități din Marea Britanie au testat eșantioane de E. coli rezistente la medicamente din carne de vită, carne de porc și pui și au comparat rezultatele cu probele. de la fecale umane, canalizare și sânge.

Au descoperit că tulpinile provenite de la eșantioanele umane erau similare între ele, dar erau diferite de cele găsite la animale. Asta înseamnă că există o mică încrucișare a ESBL-E. coli de la animale la oameni și că este răspândit în primul rând între oameni. "Mmajoritatea tulpinilor de ESBL-E. Coli care provoacă infecții umane nu provin din consumul de pui sau din orice altceva în lanțul alimentar", a declarat autorul studiului principal David Livermore, profesor la Norwich Medical School de la University of East Anglia. un comunicat de presă.

Cât despre ESBL-E. Coli este răspândit de la om la om, Livermore a spus că are o cale incredibil de neplăcută de fecal-oral. „Mai degrabă - și nepotrivit - cea mai probabilă cale de transmitere pentru ESBL-E. Coli este direct de la om la om, cu particule [fecale] de la o persoană care ajunge la gura altuia", a spus el.

Infecțiile cauzate de ESBL-E. bacteriile coli reprezintă o problemă uriașă în Marea Britanie în acest moment, cu peste 40.000 de cazuri de intoxicații sanguine provenite de la E. coli în fiecare an numai în Anglia - 10% dintre acestea sunt din ESBL-E rezistente la medicamente. coli.

"Infecțiile cauzate de bacteriile ESBL-E.. Coli sunt dificil de tratat", a spus Livermore în comunicat. „Și acestea sunt din ce în ce mai frecvente atât în comunitate cât și în spitale. Rata mortalității în rândul persoanelor infectate cu aceste tulpini superbug este dublă față de persoanele infectate cu tulpini care [sunt] susceptibile de tratament".

Din fericire, există o rezolvare relativ ușoară: spălarea mâinilor.

Livermore a spus că spălarea corectă a mâinilor este esențială pentru a opri răspândirea ESBL-E. coli. "Trebuie să continuăm să gătim bine puiul și niciodată să nu mânuim alternativ carnea crudă și salata", a spus el. "Dar aici - în cazul ESBL-E.. Coli - este mult mai important să vă spălați pe mâini după ce mergeți la toaletă." Acest lucru este mai ales adevărat, a spus el, de când ESBL-E. infecțiile cu coli sunt răspândite în casele de îngrijire pentru vârstnici.

În ceea ce privește tehnicile de spălare a mâinilor corespunzătoare: întotdeauna după ce mergeți la baie, manipulați scutecele, atingeți animalele, manipulați mâncarea, înainte de a vă hrăni copiii și orice alt moment. Săpunul și apa sunt întotdeauna cele mai bune (timp de cel puțin 20 de secunde, pe CDC), dar un produs de igienizare pe bază de alcool (cel puțin 60% alcool) va face minuni dacă rămâneți fără acces la chiuvetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel