Cea mai simplă și mai eficientă metodă de a scăpa de ANXIETATE. Studiu

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou studiu susține că anxietatea poate fi ameliorată printr-o metodă simplă și la îndemâna oricui. 

Un program de 12 săptămâni de exerciții fizice moderate sau intense ajută semnificativ la ameliorarea simptomelor de anxietate, potrivit unui nou studiu.

Atât exercițiile fizice moderate, cât și cele intense ameliorează simptomele anxietății, chiar și atunci când tulburarea este cronică, arată un studiu condus de cercetători de la Universitatea din Göteborg.

Studiul, publicat acum în Journal of Affective Disorders, se bazează pe 286 de pacienți cu sindrom de anxietate, recrutați din serviciile de îngrijire primară din Gothenburg și din partea de nord a comitatului Halland. Jumătate dintre pacienți trăiau cu anxietate de cel puțin zece ani. Vârsta lor medie era de 39 de ani, iar 70% erau femei.

Prin tragere la sorți, participanții au fost repartizați la sesiuni de exerciții fizice de grup, fie moderate, fie intense, timp de 12 săptămâni. Rezultatele arată că simptomele lor de anxietate au fost ameliorate semnificativ, chiar și atunci când anxietatea era o afecțiune cronică, în comparație cu un grup de control care a primit sfaturi privind activitatea fizică, conform recomandărilor de sănătate publică.

Cele mai multe persoane din grupurile de tratament au trecut de la un nivel inițial de anxietate moderată sau ridicată la un nivel scăzut de anxietate după programul de 12 săptămâni. Pentru cei care au făcut exerciții fizice la o intensitate relativ scăzută, șansa de îmbunătățire în ceea ce privește simptomele anxietății a crescut de un factor de 3,62. Factorul corespunzător pentru cei care au făcut exerciții fizice la o intensitate mai mare a fost de 4,88. Participanții nu aveau cunoștință de antrenamentul fizic sau de consilierea pe care o primeau persoanele din afara propriului grup.

Citește continuarea pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel