Cele 3 ceaiuri care te scapă de gripă și răceală. O singură cană calmează durerile în gât și reduce tusea

Ceai gripa si raceala - Foto: Freepik @artursafronovvvv
Ceai gripa si raceala - Foto: Freepik @artursafronovvvv

Cele mai eficiente ceaiuri anti-gripale. Cele 3 ceaiuri care te ajută să scapi de gripă.

Cand cazurile de gripa sunt in continua crestere, exista cateva trucuri care ne ajuta să trecem mai usor prin boala si chiar sa scapam de ea.

Pe langa masurile preventive precum spalarea frecventa a mainilor si evitarea contactului cu persoanele bolnave, exista si remediile naturale care pot contribui la intarirea sistemului imunitar si la ameliorarea simptomelor gripale. Printre acestea se numara ceaiurile anti-gripale, cu ingrediente precum lamaie si miere, care ocupa un loc special.

Iata topul celor mai eficiente 3 ceaiuri pentru combaterea gripei.

Foto: Freepik @EyeEm

Ceaiul de lamaie si miere: remediul clasic impotriva racelii

Unul dintre cele mai populare ceaiuri anti-gripale este cel de lamaie si miere. Lamaia este bogata in vitamina C, un antioxidant puternic care sprijina sistemul imunitar. Pe de alta parte, mierea are proprietati antibacteriene si antiinflamatoare.

Amestecul dintre aceste doua ingrediente nu doar ofera un gust placut, ci si ajuta la calmarea durerilor in gat, reduce tusea si amelioreaza congestia nazala. O cană de ceai cald de lamaie si miere poate fi un aliat de nadejde in lupta impotriva virusurilor sezoniere.

Ceaiul de ghimbir: puterea naturala impotriva racelii

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare si antioxidante, facandu-l un ingredient esential in tratarea racelii si gripei. Ceaiul de ghimbir este eficient in reducerea febrei, calmand durerile musculare si articulare, si ajutand la eliberarea cailor respiratorii.

Adaugand o lingurita de miere pentru indulcire, vei obtine nu doar un ceai delicios, ci si un remediu natural eficient impotriva simptomelor gripale.

Foto: Freepik @jcomp

Ceaiul de echinaceea: stimul pentru sistemul imunitar

Echinaceea este o planta cunoscuta pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar. Ceaiul de echinaceea poate contribui la prevenirea racelilor si gripei, dar si la accelerarea procesului de vindecare in cazul in care deja te-ai imbolnavit. Prin combinarea echinaceei cu miere, vei obtine un ceai cu gust placut, cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, care te va ajuta sa te recuperezi mai rapid.

Retine ca in sezonul rece, ceaiurile anti-gripale devin aliati de incredere in mentinerea starii de sanatate. Ceaiul de lamaie si miere, ceaiul de ghimbir si ceaiul de echinaceea reprezinta doar cateva exemple de remedii naturale care pot ameliora simptomele gripei si pot contribui la intarirea sistemului imunitar.

Este important sa ne amintim ca, in cazul agravarii simptomelor, este recomandat sa consultam un medic pentru un tratament adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel