Ceaiul bogat în Vitamina C. Topește grăsimea și te relaxează

Larisa Opait |
Data publicării:
Ceai de trandafir - Foto: Freepik @jcomp
Ceai de trandafir - Foto: Freepik @jcomp

Acest ceai este apreciat nu doar pentru aroma sa delicată, ci și pentru beneficiile potențiale pentru sănătate.

De mai bine de 2.000 de ani, trandafirii au fost folosiți în gătit dar și în anumite ritualuri feminine, în special în Orientul Mijlociu, China și India. Toate tipurile de trandafiri sunt comestibile și folosite pentru a face ceai. 

Dar numai soiurile selective de trandafiri sunt mai dulci decât altele.

Ceaiul de trandafir este o băutură pe bază de plante făcută din petale și muguri aromatice de trandafir. Este considerat un remediu potențial pentru a vindeca multe probleme de sănătate.

Ceaiul de trandafiri are o aromă florală distinctă și un gust dulce, delicat. Aroma sa plăcută face ca acest ceai să fie o alegere populară în rândul iubitorilor de ceai.

Există diferite soiuri de trandafiri care pot fi utilizați pentru prepararea ceaiului, inclusiv trandafiri de damasc, trandafiri englezești sau alte soiuri aromatice.

Pentru a prepara ceaiul de trandafiri, petalele uscate sau proaspete se adaugă în apă fierbinte și se lasă la infuzat pentru a permite eliberarea aromelor și substanțelor benefice.

Ceaiul de trandafiri poate fi servit atât cald, cât și rece. Unele persoane adaugă miere sau alte ingrediente pentru a-i îmbunătăți gustul sau îl combină cu alte tipuri de ceai pentru a crea amestecuri aromate, potrivit WebMD.

Petalele de trandafir sunt o sursă bună de:

Acid ascorbic

Fier

Calciu

Vitamina A

Vitamina E

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale ceaiului de trandafir

Consumul de ceai de trandafir este o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți. 

De asemenea, nu conține cofeină, zahăr și calorii. 

Acesta conține vitaminele E și C, care sunt unele dintre cele mai bune vitamine pentru a promova pielea sănătoasă. 

Suport pentru sistemul imunitar

Ceaiul de trandafir conține cantități mari de vitamina C, un antioxidant vital pentru procesul de vindecare al organismului nostru și pentru capacitatea sa de a lupta împotriva infecțiilor.

Te ajută în hidratarea organismului 

Ceaiul de trandafir este în mare parte alcătuit din apă. Consumul uneia sau mai multor cești de ceai de trandafir din plante poate crește consumul total de apă.

Vă menține hidratat, ceea ce are mai multe beneficii, inclusiv pielea sănătoasă și curată, oferind nutriție celulelor. 

Ajută la pierderea în greutate

Ceaiul de trandafir ajută la stimularea pierderii în greutate. Consumul de ceai de trandafir crește metabolismul, ceea ce ajută la reducerea grăsimii corporale.

În plus, ceaiul de trandafir este o băutură cu conținut scăzut de calorii, astfel încât să vă puteți bucura de această băutură după pofta inimii, fără să vă faceți griji cu privire la calorii.

Risc mai mic de boli cronice

Petalele de trandafir conțin polifenoli, antioxidanți care lucrează pentru a vă proteja corpul de deteriorarea celulelor. Polifenolii din ceaiul de trandafir s-au dovedit a reduce riscul bolilor de inima, diabetului, obezitatii și bolilor cognitive.

Efect diuretic 

Ceaiul de trandafiri poate avea un ușor efect diuretic, contribuind la eliminarea toxinelor din organism și la menținerea unei funcții renale sănătoase.

Proprietăți antiinflamatorii

Un studiu a constatat că activitatea antiinflamatorie din petalele de trandafir pudră este la fel de eficientă ca medicamente precum aspirina sau ibuprofenul. Ceaiul de trandafir poate ajuta, de asemenea, la prevenirea durerii cauzate de inflamația cauzată de leziuni fizice sau afecțiuni cum ar fi artrita.

Îmbunătățește digestia

Ceaiul de trandafir ajută la stimularea sucurilor digestive pentru a descompune alimentele. Ajută organismul să absoarbă mai mulți nutrienți din alimente și să facă procesul digestiv eficient.

Consumul de ceai de trandafir previne problemele legate de stomac și îmbunătățește sistemul digestiv.

Efect relaxant și calmant

Ceaiul de trandafir conține terpene naturale care reduc inflamația și promovează un sentiment de bunăstare.

În plus, aroma trandafirului are, de asemenea, un efect calmant asupra simțurilor organismului. Poate ajuta la stimularea și crearea unui mediu relaxant.

Cercetările arată, de asemenea, că aroma ceaiului de trandafir poate reduce stresul și anxietatea. Stresul este cunoscut pentru reducerea imunității organismului, crescând șansele de îmbolnăvire. 

Ajută la pierderea în greutate

Ceaiul de trandafir ajută la stimularea pierderii în greutate. Consumul de ceai de trandafir crește metabolismul, ceea ce ajută la reducerea grăsimii corporale.

În plus, ceaiul de trandafir este o băutură cu conținut scăzut de calorii, astfel încât să vă puteți bucura de această băutură după pofta inimii, fără să vă faceți griji cu privire la calorii.

Bogat în vitamina C

Vitamina C ajută la protejarea pielii sănătoase, a celulelor corpului și a vaselor de sânge. Ceaiul de trandafir este extrem de bogat în vitamina C și promovează pielea sănătoasă.

Informații nutriționale

O ceașcă de trandafir uscat conține:

Calorii: 0

Proteine: 0 grame

Grăsime: 0 grame

Glucide: 0 grame

Fibră: 0 grame

Zahăr: 0 grame

Este important să menționăm că, în timp ce ceaiul de trandafiri poate aduce diverse beneficii, acestea nu trebuie considerate ca înlocuitori pentru tratamentele medicale adecvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel