Ceaiul bun pentru sistemul nervos, dar și diabet. Lidia Fecioru: Secretul, să nu fie concentrat

Sonia Baciu |
Data publicării:
ceaiul bun pentru sistemul nervos. FOTO Pexels @ Tieu Bao Truong
ceaiul bun pentru sistemul nervos. FOTO Pexels @ Tieu Bao Truong

Care este ceaiul care ajută sistemul nervos, dar are și beneficii pentru păr și piele. Lidia Fecioru spune că  trebuie ”să nu fie concentrat”.

Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut, a dezvăluit un nou remediu naturist. Ceaiul din această plantă cu nume de poveste, este eficient atât pentru sistemul nervos, cât și beneficiile asupra sănătății părului și al pielii.

”Crăița se numea țigăncușă la mine la țară. Ceaiul se face într-un borcan de jumătate de litru. Să ținem cont: se pun un pahar de apă și o floricică, fără codiță, doar cu semințe.

Florile le putem consuma și uscate și fresh. Secretul ceaiului este să nu fie concentrat. Dacă e prea concentrat ne poate face rău.

Se bea câte un sfert de pahar de 3-4 ori pe zi și ne ajută pentru funcționalitatea bilei, pentu diabet, pentru a întări vasele de sânge, pentru liniștirea sistemului nervos. E bun pentru creșterea părului și ameliorează vitiligo.

Se mai pot lua 8 floricele cu 4 pahare de apă, adică 2 floricele la un pahar, le punem la foc mic 5-7 minute. Strecurăm și bem jumătate de pahar de 3 ori pe zi o lună întreagă și apoi ne putem face niște analize” a explicat Lidia la Antena 3, în cadrul rubricii Leacul Zilei de la Adevăruri Ascunse.

Ceaiul care scade febra, te scapă de răceală și întărește oasele. Lidia Fecioru: Se bea dimineaţa, pe stomacul gol

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre beneficiile uimitoare ale ceaiului de brusture.

E un sfat, pentru că acum știm foarte bine că este perioada brusturelui. Este importat să nu culegem planta mare, ci să luăm rădăcinile plantelor mici care cresc împrejur. Trebuie rădăcină proaspătă, nu bătrână.

Brusturele e foarte bun pe tot ceea ce înseamnă parte reumatică, osteoporoză, pentru cei care sunt purtători de virus hepatic. Ceaiul de rădăcină de brusture e bun în urma accidentelor vasculare.

E simplu. Se ia rădăcina, se spală, se usucă, se toacă mărunt, mărunt, mărunt ca să poți să faci ceai din ea. La două pahare de apă, se pune o lingură de plante. Deci o lingură de plantă la 250 ml de apă.

Se fierbe 10 minute la foc foarte, foarte mic şi se lasă două ore la infuzat.

Se bea dimineața, 150 de grame, pe stomacul gol, pentru că dimineața îl preia sângele imediat.

E bun pentru oamenii care au probleme cu tot ce ține de oase, inclusiv în poliartrita reumatoidă, în cea achilipoetică. E bine să bem toată cantitatea de ceai, pentru că după ce o fierbem rămân cam 300 de grame, deci nu este mult.

Puteam bea acest ceai în loc de apa pe care o bem dimineața. 

O putem face oricând sau doar când avem probleme sau când simțim nevoia. Nu există o perioadă de timp când putem bea acest ceai. Dar ar trebui băut cam 3 luni, pentru că într-o săptămână sau o lună nu înțelegem nimic.

E bun și când avem temperatură sau când suntem răciți. Beam ceaiul de rădăcină de brusture, ne învelim bine și ne scade şi temperatura şi ne iese şi răceala", a declarat Lidia Fecioru, în cadrul rubricii "Leacul zilei", de la Antena 3.

Brusturele, buruiana care alungă reumatismul, spondiloza, infecțiile urinare. Cum prepari ceaiul de brusture

Brusturele are efecte asupra reumatismului. Planta se găsește din primăvară şi până toamna pe toate şanțurile, pe maluri de râuri sau prin păduri, considerată unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.

În scop medicinal, de la brusture se foloseşte rădăcina, care serveşte la  prepararea de extracte şi pulberi iar frunzele cu gust amar se folosesc în infuzii. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Mihaela Bilic și salata ”cu de toate”: Combinați ce vă place

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel