Mihaela Bilic și salata ”cu de toate”: Combinați ce vă place

Mihaela Bilic a prezentat câteva gustări rapide și sănătoase, în combinații pline de culoare și nutrienți.
”Mi-am propus să vă arăt că putem să facem mâncare colorată, sănătoasă, echilibrată, nutritivă, din lucrurile pe care le avem fie prin frigider, fie pe care le găsim la magazin.
Și atunci, fie că e vorba de pauza de prânz sau masa de seară, cum putem să mâncăm sănătos și să facem ceva rapid, astăzi o să aflați”, și-a început Mihaela Bilic, prezentarea rețetelor rapid, într-un video postat pe contul de socializare.
”Care sunt vedetele din meniul de astăzi? Miniconservele de legume. De fapt avem cereale și leguminoase, pentru că avem miniconservă de fasole, de porumb, de quinoa, și nu în ultimul rând, de năut.
Ce facem cu ele? Sunt doze mici, doze unice și le mâncăm ca atare, ca gustare, fie, dacă nu, dăm culoare și gust oricărui preparat pe care îl avem la îndemână”, a mai spus nutriționistul.
Care sunt cele mai rapide mâncăruri, dar mai ales, sănătoase
”Am să încep cu un preparat pe care noi, românii, l-am cam uitat: salata orientală.
Am fiert cartofii, i-am tăiat, am să pun praz, nu ceapă și știți de ce? Prazul este mai blând pentru intestinele noastre. Bine-înțeles măsline, din belșug că avem în ele Omega 9, și cu ce anume o îmbunătățim? Cu o conservă de năut, bobițele vor da și ele altă consistență.
Și dacă tot am început cu preparatele hrănitoare, bogate în carbohidrați, haideți să vorbim puțin și despre orez.
Pentru cei care preferă să mănânce fără gluten, orezul este alegerea perfectă”, a spus Mihaela Bilic.
Care este problema cu cerealele și cu leguminoasele boabe
”Conțin proteină, însă toate proteinele vegetale sunt proteine de calitatea a doua, fie le lipsește aminoacidul lizină, fie metiolina. Din cauza aceasta foarte multe culturi au combinat cerealele cu leguminoasele boabe ca să rezulte niște feluri de mâncare complete și cu toți aminoacizii esențiali prezenți”, a subliniat nutriționistul.
Mai departe, acesta a trecut la un alt fel de mâncare, la fel de ușor de realizat.
”Haideți să ne ocupăm puțin și de paste. Adaug în ele ton în conservă, două lingurițe de pastă de măsline și, bine-înțeles, niște rondele de măsline. O să adaug o conservă de porumb dulce.
În supa-cremă de roșii o să punem niște quinoa, care este tot o formă de cereală, o cereală specială din America de Sud care nu are gluten.
Și dacă tot vorbim de quinoa, să inventăm un fel de mâncare cu ea. Niște fasole verde și ardei roșu, pentru că este dulce.
Am avut supă, am avut fel principal, ce spuneți de un sandwich făcut cu avocado, somon și, bine-înțeles, un pic de culoare, totul într-o lipie.
Și dacă tot vorbim de sandwich-uri, vă prezint sandwichul meu cu greutate. Luăm o frunză de salată iceberg și punem șuncă și puțină cremă de brânză. Completăm cu un pic de carbohidrați, adică boabe de fasole neagră”, a mai spus nutriționistul.
Salata ”cu de toate”, de la culoare de nutrienți
Iar la final, Mihaela Bilic a prezentat ”salata cu de toate”, plină de culoare, ”frunze din belșug, un pic de năut, un pic de fasole, un pic de porumb, punem și niște quinoa, ca să țină loc de pâine. dacă doriți să puneți suncă, pește, ce vreți voi, sunteți liberi, și dacă o clipă credeți că mâncarea voastră nu este gustoasă, vă spun un secret.
Puneți parmezan. Peste orice pui parmezan devine savuros. Merge de minune și în salata noastră de paste cu ton și peste roșiile din supa-cremă, până și orezului îi place un strop de parmezan”, a mai spus Mihaela Bilic.
De altfel, nutriționistul are și un îndemn pentru fiecare: ”Fiți curajoși și combinați ce vă place, pentru că sănătate înseamnă diversitate și doar un pic de grijă la cantitate. În rest, suntem liberi să mâncăm cum ne place”, a încheiat medicul Mihaela Bilic.
Vezi și: Care este diferența între înghețată și sorbet. Bilic: În funcție de buget și de gust, voi decideți
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
-
-
-
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.